Pierrego 29.04.2022 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2022 (edytowane) Cześć, mieszkanie w bloku. Na ścianie od wewnątrz położone 3cm styropianu, na nim folia, na tym płyta g-k przykręcona do poprzecznego stelaża (do ściany). Z tego co wiem, ta konstrukcja ma już ok 20 lat. Powstała bo na ścianach wyłaził grzyb. Obecnie widać przebijające od spodu profile stelaża. Czy pod spodem nie jest wszystko zapleśniałe - nie wiem. I tu pojawia się pytanie: czy warto w ogóle to rozbierać ryzykując że zarodniki pleśni rozsieją się po pokojach, czy po prostu zrobić kolejną ściankę ale dając profile do podłogi i sufitu a na tym główne, no i dać chociaż 5cm wełny? Edytowane 29 Kwietnia 2022 przez Pierrego błąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartus01 01.05.2022 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2022 Witaj,Czy od tamtego czasu nie ocieplono bloku z zewnątrz?Co z wentylacją tego mieszkania? Jeśli ocieplono to generalny remont i wywalenie tego ocieplenia wew. które w tym przypadku niewiele daje a wręcz szkodzi.Kluczowa jest wentylacja.Ja bym w żadnym wypadku nie nakładał kolejnej warstwy ocieplenia na tą która tam jest .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radziula 05.05.2022 05:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2022 Koniecznie zerwać to co jest, usunąć zawilgocenia, grzyba i pleśń, skuć uszkodzony tynk, oczyścić porządnie i wtedy otynkować na nowo, jeśli będzie taka potrzeba, Jeśli budynek ocieplony od zewnątrz, to tak zostawić, jeśli nie, to nakręcić nowe stelaże do ścian, podłogi i sufitu uszczelniając połączenie profili ze murem, w środek wełna, folia paroizolacyjna i na to GK. Oczywiście jeśli będzie grzyb, to należy się wstrzymać z tymi pracami, pozwolić ścianie wyschnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts