bonifacy888 29.04.2022 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2022 (edytowane) Chciałem skonsultować projekt ogrzewania podłogowego ponieważ mam co do niego pewne wątpliwości. Projekt robiony pod pompę ciepła. Co o nim myślicie? Jest ok? Czy jednak trzeba tu poprawić pare rzeczy? Link do projektu: https://www.docdroid.net/EG6BXq8/projekt-pdf Edytowane 29 Kwietnia 2022 przez bonifacy888 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 29.04.2022 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2022 Chciałem skonsultować projekt ogrzewania podłogowego ponieważ mam co do niego pewne wątpliwości. Projekt robiony pod pompę ciepła. Co o nim myślicie? Jest ok? Czy jednak trzeba tu poprawić pare rzeczy? Link do projektu: https://www.docdroid.net/EG6BXq8/projekt-pdf Podaj Tz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonifacy888 29.04.2022 20:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2022 Co to jest Tz.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonifacy888 29.04.2022 20:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2022 Domyślam się, że chodzi o temperaturę zasilania. Nie mam takiej informacji w projekcie. Źródłem ciepła będzie pompa ciepła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 30.04.2022 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2022 Domyślam się, że chodzi o temperaturę zasilania. Nie mam takiej informacji w projekcie. Źródłem ciepła będzie pompa ciepła. Czyli projekt jest niekompletny, nie ma jak zweryfikowac, poza tym kazdy projet OP powinien byc wykonany na podstawie dokladnych obliczen OZC. Na pierwszy rzut oka mówiac kolokwialnie to z rozstawów nie wynika aby obliczenia projektu ogrzewania były wzgledem najmniejszej mozliwej Tz (temperatury zasilania) czyli najbardziej odpowiedniej dla PC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonifacy888 30.04.2022 09:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2022 Jednak znalazłem tą informacje w innym excelu. Tz to 38 stopni. Biorąc pod uwagę, że źródłem ciepła będzie pompa ciepła a Tz powinna być jak najniższa to czy poprawnym założeniem jest, że pętle powinny być zdecydowanie krótsze niż 100 czy 120m kosztem ich większej ilości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonifacy888 30.04.2022 09:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2022 I jeszcze jedno pytanie, gdzie mogę zlecić wykonanie takiego projektu aby mieć pewność, że będzie wykonany poprawnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts