kazujama 01.05.2022 03:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2022 Chcę wyregulować drzwi w pionie. Kiedy zaznaczoną śrubę na zdjęciu wkręcam to po jakimś czasie czuje opór i nie mogę dalej kręcić. Próbowałem ją również poluzować i podnieść drzwi i w tym momencie wkręcać ale efekt jest taki że im bardziej ja wkręcam to drzwi się obniżają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 01.05.2022 04:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2022 Te konkretne drzwi są już podniesione maksymalnie. Możesz próbować regulować po przekątnej, wtedy strona zamkowa nieznacznie się podniesie. Aha, wydaje mi się, że ten zawias jest odwrotnie zamontowany - część do skrzydła jest w ościeżnicy (łatwo możesz go wykręcić i sprawdzić) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazujama 01.05.2022 05:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2022 Nie wydaje mi się że są podniesione na maksa bo jak poluzuje te zaznaczone śruby w dolnym i górnym zawiasie to mogę drzwi podnieść ręcznie tak że niweluje się ta przestrzeń pod śruba ale nie mogę tego zablokować. A co do montażu to ta część zawiasu z zaznaczoną na czerwono śruba jest w drzwiach nie w ościeżnicy. To chyba dobrze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 01.05.2022 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2022 Nie wiem czy dobrze. Swoje wątpliwości już wyraziłem. Wystarczy odkręcić i sprawdzić- zawias będzie opisany od wewnątrz - "door" lub "frame". To że jest luz - to próbuj. Ja tego luzu nie widzę. Zawias "Cemom" z firmy Pol-soft. Znajdziesz instrukcję w necie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts