astrea 01.05.2022 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2022 Witam, Chce zabrać się za położenie płytek w piwnicy, akurat jakieś w promocji były drewnopodobne. Niby refikowane to powinno być proste:) mam ogrzewanie podłogowe. Mam parę pytań Jak nakładać klej nas płytkę i na podłogę? Pasami w tym samym kierunku tu i tu? Jaka pacą 6x6 zęby? Fuga 3mm? No i pytanie mam dylatacje przy wejściu do pokoju, czy mogę zacząć kładzenie płytek 2 cm oddalone od tej dylatacji? Tak mi wypadnie przy ścianie a nie chce za dużo ciąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydop 09.05.2022 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2022 Ważne żeby płytka nie przechodziła przez dylatacje bo na pewno pęknie, w szczególności przy ogrzewaniu podłogowym. Zastosuj klej S1, grzebień 8 lub 10 mm, nakładaj klej na posadzkę a płytkę wystarczy jak wyszpachlujesz tym klejem od spodu. Fuga 3mm ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts