mratoramator 03.05.2022 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2022 Witam, W trakcie szlifowania gładzi pojawiło się kilka problemów, których niestety nie uda mi się odratować zaprawkami. A więc, po kolei. Sufit (tynk gipsowy), bo na nim pojawił się problem został zagruntowany Atlas Unigrunt, następnie zostały położone dwie warstwy gładzi Atlas GTA. W trakcie szlifowania ręcznego zaczęły pojawiać się kraterki i dziwne szkliste plamy (gładź była śliska jak lustro), próbowałem to przeszlifować co niestety doprowadziło do przedarcia się do pierwszej warstwy a miejscami do tynku... Ponieważ nie mam już zamiaru próbować ratować tego zaprawkami, jestem gotowy położyć kolejna warstwę. I tu pojawia się pytanie, co zrobić przed nową warstwa? Czym ja zagruntować? Znowu unigrunt? Czy może farba gruntującą? Pozdrawiam muratoramtor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 09.05.2022 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2022 Szanowny Panie,rozwiązaniem jest aplikacja przynajmniej jednej warstwy gładzi, na całej powierzchni ścian. W pierwszej kolejności warto delikatnie przeszlifować i dokładnie odpylić powierzchnię, a następnie zagruntować ją cienką warstwą gruntu, np. z użyciem gruntu polimerowego Śnieżka Acryl-Putz® GU40. Grunt wyrówna podłoże, zmniejszy chłonność, zwiąże kurz i zwiększy przyczepność. Po wyschnięciu gruntu można aplikować gładź (najpierw uzupełnić ubytki, a następnie nałożyć gładź na całość powierzchni). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts