Janekk1234 04.05.2022 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2022 hej słuchajcie taka sprawa, domek letniskowy drewniany ma już 40 lat nigdy nic złego się nie działo, z tym że kilka lat temu musiałem wymienić część sufitu bo zamieszkała tam kuna i nabrudziła, położyłem nową inną płytę na sufit, wcześniej była lakierowana teraz zwykła sklejka malowana, i od roku wyłażą miejscami czarne plamki wykwity. odkręciłem jedną taką płytę i od środka suchutkie czyściutkie, ten czarny nalot jest tylko od wewnątrz pomieszczenia na płycie sufitowej, i to w różnych miejscach co jest przyczyną? domek zawsze cały rok jest/ był suchutki pachnący. może gdzieś są przerwy w ( lichej) izolacji dachu ? i skrapla się ? innego powodu nie widzę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakat 15.05.2022 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2022 Sprawdź dach, bo może zaczęły pojawiać się nieszczelności (stara papa itp.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saskian 17.05.2022 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2022 Mógłbyś podesłać zdjęcie tych wykwitów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ELias__ 17.05.2022 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2022 Mile widziane byłoby zdjęcie, które pozwoliłoby ocenić problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janekk1234 02.06.2022 19:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2022 zdjęcia nie mam , czarne kropki które da się zmyć zetrzeć, jakby nalot a nie nic mokrego jak pisałem na pewno to nie jest dach bo miejscami odkręciłem tę płytę sufitową i suchutko. stawiam na brak wentylacji. po tym jak kilka lat temu uszczelniłem domek, brak jest jakiejkolwiek wentylacji. muszę zrobić kratki wentylacyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts