Masterwilo 08.05.2022 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2022 Witam, chciałem zbudować murek w ogrodzie w kształcie jakby donicy, gdzie planuję zasadzić jakieś rośliny. Mam do dyspozycji bloczki betonu komórkowego Ytong 75x199x599. Czy podpowiecie jak najtaniej przygotować podłoże na taką donicę? Planowane jej wymiary to 1200 cm długości, 60 cm głębokości i 40 cm wysokości. Załączam zdjęcie z internetu jak to miałoby orientacyjnie wyglądać. Będę wdzięczny za wszelkie info. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boconek03 08.05.2022 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2022 A czym planujesz to obrobić? bo to przecież ciągnie wodę jak gąbka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Masterwilo 08.05.2022 08:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2022 A czym planujesz to obrobić? bo to przecież ciągnie wodę jak gąbka. myślałem, żeby obłożyć np cienkim styropianem i otynkować i pomalować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 08.05.2022 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2022 myślałem, żeby obłożyć np cienkim styropianem i otynkować i pomalować Kolego ten materiał nie nadaje się na takie konstrukcje. Rozleci się to w ciągu dwóch sezonów. Jeśli chcesz murowane to tylko bloczek betonowy - fundamentowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Masterwilo 08.05.2022 15:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2022 Kolego ten materiał nie nadaje się na takie konstrukcje. Rozleci się to w ciągu dwóch sezonów. Jeśli chcesz murowane to tylko bloczek betonowy - fundamentowy Dzięki za odpowiedzi. Czyli to będzie najtańsza opcja ? https://allegro.pl/oferta/cegla-betonowa-bloczek-fundamentowy-12093939312 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 08.05.2022 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2022 Tak, to będzie dobry wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabi88 09.05.2022 05:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2022 ewentualnieze styropianu lub styroduru, jak tutaj: sąsiad "wymurował" sobie coś takiego wzdluż tarasu i jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts