daniel.w 09.05.2022 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2022 W weekend kosiłem kosą spalinową -po ok. pół godziny pracy, kosą zgasła i już nie odpaliła.Pracowałem na mieszance pozostawionej z jesieni, bo zapaliła i pracowała prawidłowo. Wiem, że tak być nie powinno, ale.... tak było. Czy znacie takie przypadki z realu? Co ew. sprawdzić? Zależy mi na radzie bo to nie moja kosa i dzisiaj muszę się nią zająć. Proszę o wskazówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pauliq 09.05.2022 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2022 Wyjmij gaźnik, i rozbierz go do ostatniej śrubki na jakiejś czystej szmacie. Benzyna ekstrakcyjna, jakiś dobry pędzelek co nie sypie i kompresor. Wymyć wszystko, wydmuchać dokładnie i z chirurgiczną czystością poskładać. Zamontować to kosy, nalać świeżej mieszanki. Przy okazji wyjąć i wyczyścic świece. Powinno zagadać. Tylko nie ruszaj śrub z gaźnika którymi się reguluje mieszankę. Mają one zazwyczaj sprężynkę na sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miachlbyk 10.05.2022 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2022 Może być gaźnik ale mogła sie przytrzeć,trzeba odkręcić tłumik i zobaczyć czy nie ma rys na tłoku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniel.w 11.05.2022 08:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2022 Może być gaźnik ale mogła sie przytrzeć,trzeba odkręcić tłumik i zobaczyć czy nie ma rys na tłoku OK, dzięki. A ew. przytarcie to już koniec czy idzie uratować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniel.w 12.05.2022 05:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2022 Hmmm, to był gaźnik przytkany + puścił klin na kole cewki zapłonowej i przesuniecie kątowe to główny problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts