Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom (LMB-24) i ogród Marzeny i Maćka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 424
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Bardzo fajny projekt, szkoda że go wcześniej nie widziałem ja buduję D-09 z Muratora (102m2) ale ten wydaje mi się większy i ma poddasze do wykorzystanie nawet wstawiliście okna dachowe.

Bardzo , bardzo ładny domek i fajna okolica – lądowisko dla helikopterów, delacje rządowe na budowie fiu-fiu-fiu :lol: :lol: :lol: , a do mnie nawet sołtys na dorożce nie przyjechał :( .

Z przyjemnością obejrzę dalsze zdjęcia z wnętrz.

AGA J.G i jagna: dziękuję za miłe słowa :)

rubin23: buduję w powiecie lubaczowskim. Ostatnio włączyłem się na Forum do grupy podkarpackiej. Jeżeli też budujesz na podkarpaciu, a nie jesteś w tej grupie, serdecznie zapraszam. To wspaniała grupa :)

acca5: Ogrodzenia ("tego cuda" - dziękuję :D ) mam ok. 180 m. Ono nie jest malowane. Sa to kształtki betonowe, barwione w masie i robione na bazie białego cementu. Środek jest zbrojony i zalany betonem. Kształtki wstępnie były osadzane na Atlas Plus'ie, aby beton nie wypływał w trakcie zalewania. Całośc została dwukrotnie zaipregnowana (natrysk) preparatem Ahydrosil K (Silikony Polskie Sarzyna) aby beton nie pił wody.

Przęsła to zwykłe płaskowniki, malowane minią i matowa farbą grafitową.

Koszty - nie było to tanie. Mówię, że gdybym wiedział ile to wyjdzie. nie porywał bym się na to lub w takiej ilosci: 1 mb ogrodzenia (materiały+ robocizna) wyszedł ponad 150 zł.

Zdecydowałem sie na "włożenie" w słupek skrzynki elektrycznej, Wyszło nieźle. Włączyłem takie zdjęcie na moja stronę, do działu ogrodzenie

Tom_Poznan: podbitka była dwukrotnie malowana impregnatem Bondex Wood Stain w kolor kasztan. Wstępnie wybraliśmy kolor stolarki. Wzięlismy próbkę i na jej podstawie wybralismy kolor na podbitkę. Zobaczymy czy się zgra jak kupimy okna :)

• 2 weeks później...

Hallo Maciejon piekny domecek macie piekny ogrod piekne ogrodzenie i sielskie spokojne otoczenie, nie moge sie doczekac kiedy razem z zona odwiedzimy Was kiedys w lecie, a Wy nas,

ach ten staw jest taki fajny, dziala na mnie i na moja wyobraznie,

kapiele i lowienie ryb, cudownie macie.

Co do ogrodu to dobrze ze go ladnie zaplanujesz, my tez chcemy nasze ary ladnie zaplanowc, tylko narazie jestesmy nastawieni na zarabianie malo czasu mamy na planowanie i wykonywanie, ale nadrobimy

pozdrowionka :p

Dziekuję za miłe słowa :)

Oczywiście zapraszamy!

Na budowie będę bywał sporadycznie ale da sie coś zsynchronizować.

Dzisiaj staw wygląda mniej malowniczo niż na zdjęciu. Trwają tam prace nad budowa ośrodka wypoczynku światecznego, ale ma być i kąpielisko, i wędkowisko :wink: i kajaki.

W najbliższy poniedziałek (17.I) zaczynamy prace sezonu 2005: ruszt pod płyty gk, instalacje kablowe, ocieplanie stropu, płyty podłogowe na poddaszu. Moze nie będzie mrozów przez ten tydzień.

A ogród: pewnie od wiosny zacznie się nierówna walka z chwastami :)

• 2 weeks później...