Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom (LMB-24) i ogród Marzeny i Maćka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 424
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

maciejon, nie podziękowałam Ci jeszcze za ostatnią fotkę domu i za odpowiedzi na moje pytania. Dziękuję! Skąd wiedziałam, że masz pierisy? To proste! Czy nie pisałam, że często przechadzam się po Twoim ogrodzie? Pisałam! A jak się przechadzam, to nie z zamkniętymi oczami ... a jak spotkam jakąś znajomą roślinę albo taką, która mnie zachwyci, to zapamiętuję. Proste, nie? Między innymi dlatego chciałam jeszcze zdjęcie z tego rogu działki...

Dobrze, a teraz proszę się wytłumaczyć, dlaczego roślinek w zimowej odsłonie nie ma? Na szczęście perełkę znalazłam: śliczny zachód słońca.

i nie napiszę, który link nie działa, bo na sknerę wyjdę ...

Tomka :)

Jak zwykle Twój post wprowadza mnie w bardzo dobry nastrój :)

Zimowych zdjęć nie ma bo ogród teraz wygląda tak: gruba warstwa sniegu i wystające, bezśnieżne kikuty. Mało to fotogeniczne. :(

Jezeli wypatrzyłaś zachód słońca to pewnie wypatrzyłaś też zdjecia sikorek, które są teraz moim obiektem zainteresowania w ogrodzie :)

A w lutym powinny zakwitnąć oczary :)

i nie napiszę, który link nie działa, bo na sknerę wyjdę ...
Zaintrygowało mnie to okrutnie :wink:

Napisz koniecznie, bo coś tam grzebię w stronie i mogłem coś namieszać. Tym bardziej ze odchudzam podstrone z planem ogrodu.

• 1 month później...
  • 2 weeks później...

http://grafika.redakcja.pl/Gift.obiekt2.aspx/400/0/Gift/a80c8f33-9324-4747-90ee-198e2f861309_20090306020149_Zabawne-wielkanocne-zyczenia.png

Tęczowych pisanek,

na stole pyszności,

mokrego dyngusa

i wspaniałych gości.

Niech to będzie czas uroczy,

życzy Magda miłej Wielkanocy.

http://kartki.net.pl/kartki/3/kartki-wielkanocne-99.gif

• 4 weeks później...

Wiele osób realizujących budowę domu wedlug tego projektu wypowiadało się krytycznie o wielkości tarasu. Jego wielkośc doskwierała również i nam. Po czterech latach mieszkania zdecydowaliśmy się na zmianę.

W dziale "Elewacje, schody" naszej strony sa zdjecie pokazujace taras po zmianie.

Przy okazji wymieniliśmy jego nawierzchnię. Gres "antypoślizgowy" (?), w praktyce bardzo niebezpieczny po opadach śniegu - na klinkier.

• 3 weeks później...

Masz rację maciejonie. Myśmy od razu powiekszyli taras. Jestem zadowlona. jednak nie o tym chciałam pisać.

Poszukuję drzewka-wiąz camperdownii. Natknęłam się na strone roślin, gdzie fotki podpisane są maciejon-to chyba nie jest przypadek :)

Czy wiesz może, gdzie moge dostać camperdownii, najlepiej w sprzedazy wysyłkowej....? Bardzo mi na nim zależy.

Pozdrawiam, Ania

Jak podpisana fotka, to pewnie na stronie Pinus'a :)

A odnośnie wiazu: kupiliśmy go w szkółce w Łańcucie (mieszkamy na podkarpaciu).. Wiąz był duży tj. ok. 1.80 wysokosci w doniczce chyba 10 l. Na planie naszego ogrodu mozna go zobaczyc zaraz po posadzeniu - był to czerwiec 2007.

Nie wiem gdzie mozna go kupić w Internecie. Nie wiem również, jak duze sadzonki są w ten sposób sprzedawane.

• 11 months później...
Od roku nikogo tu nie było, ja bym chciała ogród pooglądać znowu, a strona nie działa :( wielka szkoda.

Cóż, to, że nikt tu nie ząglada nie dziwi nmie - taka jest kolej rzeczy: ja na Forum Muratora jestem nieaktywny to nie ma tutaj wpisów.

Co do strony to aktualizuję ją na bieżąco. Niestety nawala republika.pl. Nie wiem co sie dzieje, bo nie ma kontaktu a admnem, a na jej Forum jest masa postów mówiacych o jakichś problemach. Mam nadzieję, ze sie to skonczy.

Próbuje własne umieścic tutaj kilka zdjeć z ogrodu pobranych ze strony, ale nie udaje mi się.

Wracam do pracy w ogrodzie (formuję zywopłot z tui :) ) - do pokazania tutaj kilku zdjeć podejdę wieczorem :)

Edytowane przez maciejon

• 1 month później...

Witam Pana,

Może pamięta Pan gdy w 2007 zachwycałam się Pana domem a potem i ogrodem. Stan ten trwa do dzisiaj - prosze wierzyć.

Od tego czasu trochę się zmieniło - budujemy ale projekt LMB-17 Odessa troche większy niż Praga, lecz bardzo podobny w rozkładzie pomieszczeń.

Jeśli Pan pozwoli pochwalę się tym co od tego czasu udało się nam wybudować:-)

2008 pojawiło się ogrodzenie:

http://img541.imageshack.us/img541/3149/43may.jpg

By safikey at 2011-04-11

2011 kwiecień budował sie dom i garaże (widok z ogrodu)

http://img812.imageshack.us/img812/1188/zdjcie043iii.jpg

By safikey at 2011-04-12

2011 czerwiec domek aktualnie

http://img820.imageshack.us/img820/4930/zdjcie000j.jpg

By safikey at 2011-06-29

A poza tym w kwietniu na świecie pojawiła się nasza córeczka Zuzanka więc mam już radosna dwójkę: Marcela i Zuzę.

Proszę trzymać kciuki za moją budowę...

Nadal będę odwiedzała Pana ogród

Pozdrawiam Safikey

Witam safikey!

Twój wpis jest niezwykle miłą niespodzianką, a Twój nick jest mi jakoś znajomy :)

Dziękuję za zdjęcia. Domek prezentuje się ładnie. Ładna (i trochę znajoma) bryła.

Działka wygląda na dużą. Tak to odbieram patrząc na drugie zdjęcie. :)

Jezeli rzeczywiście jest duża to przed Wami duże wyzwanie ogrodowe :)

My poświęcamy cały czas ogrodowi. Absorbujące to, wymagające wiele pracy ale dające ogromną satysfakcję :)

Trzymam kciuki za Wasza budowę a do naszego ogrodu oczywiście zapraszam.

Serdecznie pozdrawiam :)

Edytowane przez maciejon