maciejon 14.01.2007 15:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2007 Tak. Lubię konkretne pytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 14.01.2007 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2007 To było celowe rozwiązanie? My za późno zdecydowaliśmy się na rolety nadokienne i musieliśmy zamontować niższe okno, dlatego nie wiem czy czasem blat kuchenny nie wyjdzie nam równo z parapetem. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 14.01.2007 16:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2007 U nas było inaczej.Przede wszystkim zastosowaliśmy inne bloczki scienne niż w projekcie (miał być Ytong a skończyło sie na rodzimym siporeksie - kazdy bloczek był o 1 cm niższy)/ Oprócz tego zrezygnowaliśmy z jednej warstwy, by obniżyć wysokosc pomieszczeń. Miało być 295, jest 265 cm. Nie chciieliśmy natomiast zmieniać górnej i dolnej linii okien.Parapet kuchenny miał byc na poziomie blatu. Dokładniej - blat miał tworzyć parapet.W czasie robieinia wylewek okazało się, że w kuchni należy wylac ponad 8 cm - była nierównoć poziomów stanu 0. Po tym parapetoblat nie wchodziłby pod okno lecz prawie stykał by sie z ramami okiennymi. W efekcie parapet jest 1.5 cm niżej niz blat. W praktyce nie stawrza to (jak dotąd ) problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 14.01.2007 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2007 ALE TO FAJNIE MIEC DOM BLISKO SZKOLY.. ZWLASZCZA JESLI DZIECI BEDA CHODZIC DO TEGO GIMNAZIUM... Nie traci sie czas na dojazdy...A kompielisko w poblizu, to tez jest super...A jak podrosna roslinki, to nie beda juz Was widzieli a i tak bedziecie blisko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 14.01.2007 22:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2007 ZWLASZCZA JESLI DZIECI BEDA CHODZIC DO TEGO GIMNAZIUM... Jakby Ci tu delikatnie powiedzieć? Może tak: moje wnuki mieszkają bardzo daleko stąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 15.01.2007 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 ZWLASZCZA JESLI DZIECI BEDA CHODZIC DO TEGO GIMNAZIUM... Jakby Ci tu delikatnie powiedzieć? Może tak: moje wnuki mieszkają bardzo daleko stąd Aaaa,no jak Ci tu delikatnie odpowiedziec...,co wnuki przeszkadzaja w tym aby miec kolejne dzieci nadajace sie do szkoly.... A tak powaznie, to chyba pieknie kiedy dzieci juz dorosle i samodzielne..,szkoda tylko, ze daleko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 15.01.2007 11:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 A tak powaznie, to chyba pieknie kiedy dzieci juz dorosle i samodzielne..,szkoda tylko, ze daleko...Pięknie jest mieć dzieci. Dorosłe też To jednak temat bardzo luźno związany z "Galeria zdjec domów Forumowiczów" Jeżeli dojrzeję to pisania np. na Forum Dyżurnego psychologa, to może tam coś napisze. Coś tam swojego człowiek już wie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
telesforek 16.01.2007 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Nareszcie znalazłam kogoś, kto ma podobny projekt. Ja zbudowałam LMB 42, tzn. bez garażu. Jestem ciekawa jak wyglądają u ciebie pozostałe wnętrza, poza kuchnią i łazienkami. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 16.01.2007 10:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Nareszcie znalazłam kogoś, kto ma podobny projekt. Ja zbudowałam LMB 42, tzn. bez garażu. Jestem ciekaw zdjęc z Waszej realizacji. Może jakieś uwagi odnośnie, doświadczenia mieszkania (Mieszkacie już?). Czy wprowadzaliście jakies zmiany do projektu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
telesforek 16.01.2007 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Mieszkamy od września 2006, na razie funkcjonalność projektu bez zarzutu. Jest jeszcze trochę niedoróbek, m.in. brak zasłon i sporo pustego miejsca, bo przeprowadzaliśmy się z 48m, więc mebli było niedużo. Chętnie wkleiłabym zdjęcia, ale niestety nie wiem jak, może ewentualnie mailem.Jeśli chodzi o zmiany w projekcie, było ich niedużo. W kuchni zrobiliśmy dodatkowe okno na ścianie, za którą u was jest garaż. Zmieniliśmy też układ okna w pokoiku obok sypialni - teraz jest ono na szczycie domu.Gdybym teraz się budowała, zastanowiłabym się nad cofnięciem komina do wewnątrz dużej łazienki, przez co w salonie byłoby więcej miejsca. Teraz jestem na etapie ogrodzenia, a potem budowy garażu wolnostojącego z pomieszczeniem gospodarczym, który w założeniu ma nas zasłaniać od szosy. No i na końcu ogród, bo na razie mamy spalony roundapem perz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 16.01.2007 19:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Wyslij, proszę, zdjęcia mailem.A co do kominka wysuniętego na salon to też uważam, że mógłby on być mniej wysunięty. Na etapie budowy odrzuciłem pomysl wpuszczenia go do łazienek. Mogłem jedynie wkład wpuścić z 15 cm w komin - alet tego nie zrobiłem. Nasz kominek licuje sie z prawą stroną otworu drzwiowego do salonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
telesforek 26.01.2007 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 Wyslij, proszę, zdjęcia mailem. Pamiętam, wyślę, tylko teraz mnie nie było i miałam dużo zajęć . Dajcie mi jeszcze trochę czasu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
telesforek 02.02.2007 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Wysłałam zdjęcia na mail podany na Forum. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 03.02.2007 15:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 Dziękuję za zdjęcia Dodałem na naszej stronie (w dziale "Widoki") kilka zimowych widoków naszego LMB-24. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.02.2007 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 piękne widoki, Maćku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 03.02.2007 17:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 Dziękuje I miłe to, ze zaglądasz na moja stronę, chociaż tam już od dawna "nie o budowaniu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.02.2007 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 a zaglądam ! ... tylko nie zawsze o tym pisze kuchnia mi sie tez bardzo podoba ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 03.02.2007 18:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 Pracuję właśnie nad nową szata graficzną strony no i nowym rozwiązaniem programowym. Sądzę, że przy oglądaniu strony na monitorach o mniejszej rozdzielczosci (np. 1024x768 - ze statystyki wynika mi, że 20% odiwedzających pracuje w takiej rozdzielczosci) sa problemy z mieszczeniem zdjeć na ekranie. Więkoszć zdjeć ma ok. 800x600. Jest kilka większych i te wtedy z całą pewnością wyświetlane są w małym oknie z paskami przewijania. Nie jest to wygodne. A nowe rozwiązanie programowe ma zrezygnowac z powszechnie krytykowanych ramek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksieciu 03.02.2007 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 Kuchnia rzeczywiscie piekna, zreszta jak caly dom, kolorystyka miodzio.Czy mozesz mi napisac jaki jest koszt takiego blatu kuchennego, bardzo mi sie podoba. Bede wdzieczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 03.02.2007 22:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 Dziękuję Za 1 mb blatu płaciłem 101 zł brutto. Była to cena z upustem. Normalnie kosztował on ok. 120 zł/mb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts