maciejon 07.03.2007 14:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Jeszcze raz dziękuje Tylko zastanawiam się nad strychem ...W projekcie jest lakonicznie powiedziane, ze istnieje możliwośc wykorzystania poddasza w charakterze uzytkowym. Zaznaczone jest, że w tym przypadku wejście na poddasze to schody zaczynające sie w jadalnianej częsci salonu, przy oknie. Rozwiązanie takie moim zdaniem mocno ogranicza powierzchnię salonu. Wymiary powierzchni strychu przy wysokości 180 cm to ok 11 x 3 m a wiec "długo i wąsko". Przy adaptacji strychu pomieszczenia przy skosach miałyby wysokośc najprawdopodobniej mniejszą. (W projekcie zaznaczono je na wysokości 50 cm i wówczas pow. podłogi to 6.5 x 14.5 m - a wiec sporo.) Konstrukcja więźby jest taka, na środku strychu (na ścianie nośnej) stoja 4 słupy. Pierwszy z nich widać na zdjeciu. http://www.maciejon.republika.pl/images/2005_09_09_013.jpg Zdjęcie pokazuje strych w kierunku garażu. (Widoczny na zdjęciu pracownik ma ok 180 cm wzrostu. Otwór w podłodze to nasze wejścia na strych z garazu (składane schody nożycowe.) Oprócz tego na strychu (a wiec i w pomieszczeniach) są dwa kominy - ele to może dodawać uroku Na naszej stronie, w dziale Elewacje jest zdjecie kawałka strychu z kominem Reasumując: chcąc adaptować strych nalezałyby zaakceptowac to wejscie z salonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
safikey 08.03.2007 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Witam Bardzo dziekuję za odpowiedź. Myślę i myślę i chyba dam sobie spokój z tym poddaszem, szkoda pokoju na schody a i miejsca na górze byłoby nie za wiele. Chociaż gdy kogoś zapytam to tyle pomysłów ile osób. Bardzo gorąco pozdrawiam. safikey Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkaa 10.03.2007 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2007 maciejon ten projekt wisi na lodówce u mnie nie tylko na lodówce, ale i na monitorze laptopa Domek PRZEPIĘKNY, wszystko dopracowane z najmniejszyi szczególikami Tak sie zastanawiamy i zastanawiamy ...... Działka tez piekna Serdecznie gratuluje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 10.03.2007 17:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2007 safikey i agnieszkaa: Zanim zdecydowaliśmy się na ten projekt to też ciągle mielismy go pod ręką. Może nie wisiał jak u Was ale katalog z nim, a była to pierwsza edycja Ciepłych Domów, ciągle leżał otwarty. Tak bardzo od razu wpadł on nam w oko, ze aż baliśmy się, by w zauroczeniu nie kupić go w jakimś amoku. Trwało to ok. 4 miesiecy, zanim byliśmy pewni - mimo, iz byliśmy swiadomi pewnych niedogodnosci. Wiedzielismy już wtedy co chcemy zmienić i dlaczego. Zmian w sumie było niewiele a nawet bardzo niewiele Jak dotąd wyboru nie żałujemy W stosunku do Was bylismy w o tyle gorszej sytuacji, że nie mieliśmy obszernego kontaktu z jego realizacją. Na Forum był buba48 (a moze jeszcze jest), który juz wybudował ten dom. Zobaczyliśmy jedynie 2 czy 3 zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbied1 11.03.2007 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 iwa-k: Dziekuję Co prawda dział Forum to Galeria zdjeć domów ale jakieś zdjecia z ogrodu też będą Kawałki tegorocznego, letniego ogrodu widac na stronie w dziale "Elewacje, ..." a teraz coś z jesieni To 2 listopad 2006 http://www.maciejon.republika.pl/images/m2006_11_02-010.jpg A to 16 listopad 2006 http://www.maciejon.republika.pl/images/m2006_11_16-001.jpg Witam, mam domek podobnych wymiarów, widzę, że jest już ukończony, czy mogłabym prosić o informacje co do kosztów budowy, i jeszcze jedno pytanie, jakie drewno zostało położone na podłogi, i kolor kuchni jakie to drewno, właśnie taki kolorek mi się podoba i chciałabym mieć podobną kuchnię bo jest piękna:)? pozdrawiam Edyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 11.03.2007 08:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 mbied1: Dziękuję i odpowiadam: Koszty przesyłam na priv. Podłoga to Deska Barlinecka - dąb a kuchnia to orzech w wydaniu Black Red White - linia Imperor XXII. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
novi_ana 12.03.2007 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 maciejon podziwiam. widać, że dużo pracy włożyliście w dom i ogród.. wszystko świetnie zaplanowane i zrealizowane. masz duze zdolności reporterskie, jesli chodzi o robienie zdjęć, wszystko tak dobrze widać mam pytanie o altanę i szopę.. szukam takich rozwiązań.. będę wdzięczna za informacje pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 12.03.2007 14:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 novi_ana: Dziękuję za słowa uznania A odnosnie ogrodowych budowli: W zasadzie nie bardzo wiem o co pytasz. Jakie one sa to widac na zdjęciach. Jakąś podobną altanę zobaczyłem gdzieś w sieci i dałem zdjecie stolarzowi. Ustaliliśmy wymiary i reszta została w rekach stolarza. Szopę pokazał mi na zdjeciu stolarz - był to jakiś folder chyba niemiecki. Też uzgodniliśmy wymiary i uproszczenia no i poszło do realizacji Miałem szczęście, bo trafiłem na bardzo dobrego i dokładnego fachowca Co jeszcze chcesz wiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
novi_ana 13.03.2007 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 maciejon chciałam bezczelnie spytać się o ich cenę oraz wymiary potwierdzasz zdanie mojego kumpla, że nie należy kupować gotowców tylko załatwić stolarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 13.03.2007 14:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Wymiary: Altana: sześciokąt wpisany w koło o średnicy 3.5 m Szopa: 3.5 x 2.5 m Ceny: wysyłam na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roszponka 13.03.2007 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 cześć maciejon jeżeli możesz to mi też prześlij ceny.niedługo będę też robić altanę i szopę .Czy w tej szopie nie jest mało miejsca?ja myślę oszopie 3x4.cz to dobry pomysł, może niepotrzebna taka duża? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roszponka 13.03.2007 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Cz już mieszkacie w domku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 13.03.2007 19:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Czy szopa nie za mała? - dla nas nie Wszystko zależy od tego, co tam chcesz trzymać. Te 2.5 x 3.5 to sporo miejsca. Zaznacz sobie taki prostokąt i wyobraź ... Poza tym jak duży masz ogród - w naszym szopa nie góruje, mimo, iż jest łatwo zauważalna. Jeszcze! Ale jak nasady podrosną ... Ceny poszły na priv. A w domu mieszkamy już prawie rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
novi_ana 14.03.2007 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 maciejon bardzo dziękuję za informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 25.03.2007 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 Ludzie!!!!!!!!!! jestem pod wrażeniem robót ogrodowych jakie wykonaliście - mam podobny obszar do zagospodarowania - i zawsze myślałam że dla zwykłego ludka to niewykonalne ( a może Wy ludki niezwykłe ) Cudownie wykonany album pokazujący" rozwój prac " Mam pytanko czy ta inwazja chwastów była na samym początku czy po ich pierwszej likwidacji pojawiły się jeszcze raz? Czy teraz po czasie doprowadzając ogród do obecnego stanu postepowalibyście podobnie, czy wybralibyscie jakiś inny sposób ( chodzi mi o kolejność np. robót , nawożenie Randapem , używanie konika itp ) Naprawdę wykonaliście kawał wspaniałej roboty GRATULACJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! dom i kominek przepiękne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 25.03.2007 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 Dziękuje A odnośnie ogrodu: Z perspektywy czasu i my widzimy wysiłek jakiego on wymagał. jednak pamięta się o tym bardziej, gdy ogląda sie zdjęcia. Z chwastami walka niestety trwa. W ładnie wyglądających z daleka trawnikach jest ich ogrom. Sa obszary, gdzie trawa jest na drugim czy trzecim planie. Roundup zrobił swoje ale po roku wylazło albo nowe albo to samo. Np. mieliśmy ogromne pola chrzanów. W zeszłym roku wylazło znów tego mnóstwo. "Zastosowanie" konia, kultytwatora i bron to porażka. Było na tyle twardo, ze kultywator skakał po powierchni, robiąc bruzdu, które bardzo szybko obrosły chwastami. W konsekwencji musiałem kupić glebogryzarkę, która kawałek po kawałku rozrywałem to wszystko, rozdrabniając oczywiście korzenie i kłącza. Przed sianiem trawy każdy kawałek był przeczesywany motyką lub widłami. I tak sporo zostalo w ziemi. O nasadach zdeptanych bądź ogryzionych przez kobyłę nie wspomnę W tym roku zastosujemy do trawnika środek, który ma zwalczyć wszysko (?) oprócz trawy. Zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 29.03.2007 17:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 A nuż kogoś z tutaj zaglądających zainteresuje moje ogłoszenie: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=98067&highlight= Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martynka1 05.04.2007 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 http://kartki.onet.pl/_i/d/zielone_d.jpg Zdrowych, radosnych Świąt Wielkiej Nocy,suto zastawionych stołów,dużo wody w poniedziałek,bogatego zająca i jak najmilszych spotkań w gronie przyjaciół, i rodziny życzy Martynka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 05.04.2007 12:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 martynka1: Dziękuję za życzenia i rewanżuje sie może mniej pięknymi ale szczerymi: Radosnych Świąt. PS. Jesteś Rzeszowa ale jakos nie pamietam Cię z forumowej Podkarpackiej Grupy. A może się mylę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martynka1 07.04.2007 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2007 Niestety bardzo rzadko zaglądam na forum grupy podkarpackiej .... niestety z braku czasu , Maciejon dziękuję za życzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts