maciejon 07.05.2007 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 maciejon pięknie wyszedł Wam ten domek, ogród zapowiada się ciekawie; zniecierpliwością czekam na zdjęcia ogrodu latem pozdrawiamNie wiem czy tu jeszcze zaglądasz, ale jeżeli tak, to (mimo, iż to jeszcze nie lato) zdjecia z ogrodu są. Jest nowy dział "Ogród 2007" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 10.05.2007 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Maciejon dopiero teraz zauwazyłam ,że nie masz cokołu prawdziwego takiego cofniętego w stosunku do ocieplenia i płytki kładłes klinkierowe na ociepleniu. Czy nie przecieka ci w gornej części na linii tynk -płytki? Czy jakoś to specjalnie uszczelniłeś?Ja mam podobny problem- niski cokół i chciałam zrobić tak jak u ciebie ale mi odradzają ,że bedzie zatrzymywac się woda na linii styku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 10.05.2007 18:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Przeciekanie na styku tynk - płytki elewacyjne, przy tak minimalnej różnicy (ok 5 mm), to "wydumane" zagrożenie. Nie ma u nas z tym najmniejszego problemu. Tynk cienkowarstwowy przy płytkach tworzy małe sfazowanie (skos). Wiec, spokojnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 25.07.2007 16:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Budowac już nie buduję, nie mniej zapraszam do zerknięcia jak dom i działka wyglądają z "lotu ptaka" (nowy dział na stronie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 25.07.2007 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Maciejon - masz bajerancko a z lotu ptaka odlotowo, niesamowity porzą dek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 25.07.2007 18:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Dziękuję Chyba jednak dalsza perspektywa wygładza (tj zaciera) szczegóły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
safikey 26.07.2007 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 Witam, Ponownie sie pokazuję, tym razem z bardzo dobrymi wiadomościami. Nareszcie kupujemy działkę!!!!! Radość tym wielka, że działka nie jest malutka (35x100m) i mam na niej prąd, a obok granicy działki wodociąg i naprzeciwko gaz. Bardzo się cieszymy, chociaż skutecznie jesteśmy tłamszeni i dołowani przez moich rodziców, że budowa domu to nie dla nas a dodatkowo jest to poza miastem a wedle nich najlepiej mieszkać w mieście kiedy sąsiedzi zaglądają nam do okien, bo wtedy bezpiecznie. Ogólnie przeciwni budowie domu...Ale my się nie poddamy i na wiosnę zaczynamy grodzic działkę i coś na niej działać Myślę, że wtedy będę częstym gościem na Pana forum i za wszystkie porady i dobre słowo będę wdzięczna.Pozdrawiam gorąco Safikeyhttp://img252.imageshack.us/img252/4595/p1090631rh3.th.jpg[/img] http://img258.imageshack.us/img258/7738/p1090636uk5.th.jpg http://img403.imageshack.us/img403/8959/p1090640bn5.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 26.07.2007 15:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 Marzę o swoim kawałku podłogi a mieszkanie w bloku męczy mnie coraz bardziej. Dlatego podjęliśmy z mężem decyzję, że kupujemy działkę i w przyszłym roku zaczynamy budowę. ... Witam, Ponownie sie pokazuję, tym razem z bardzo dobrymi wiadomościami. Nareszcie kupujemy działkę!!!!! Radość tym wielka, że działka nie jest malutka (35x100m) i mam na niej prąd, a obok granicy działki wodociąg i naprzeciwko gaz. ... Zestawiłem Twoje dwa wpisy na moim watku by pogratulować wytrwałości w dążeniu do celu. Działkę macie ogromną, tj. identycznie dużą jak my. Bedzie co zagospodarowywać Co do stanowiska Rodziców: trwajcie przy swoim. Taki brak wsparcia czy nawet "negatywne doładowywanie" są trudne ale i dopingujące. Poza tym, to wcale nie wyjątek, że pokolenia mają różne zdania, a osiągnięca często są efektem takich właśnie sytuacji. Trzymam kciuki, a jeżeli będę pomocny moim doswiadczeniem - będzie mi ogromnie miło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 26.07.2007 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 safikey-gratulki ogromnie!pierwsze lody przełamane Wytrwalosci w dążeniu do celu mimo przeciwności losu i negatywnych opinii innych ludzi! pozdrawiam;)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julienx 27.07.2007 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 Piękny domek - gratuluję Świetne zdjęcia z lotu ptaka - przepiękne widoki i działka jak marzenie - tylko pozazdrościć metrażu Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 27.07.2007 12:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 Dziękuję A z metrażem działki to są i minusy. I to spore. Działka ma 35 a. Załozenie trawnika czy cywilizacja obszarów pokrytych korą były bardzo dużym wyzwaniem. Rosliny to spore koszty. Udało się. Teraz cała energia skierowana jest na utrzymanie ogrodu, a wiec koszenie, plewienie, walka z chorobami roślin, ze szkodnikami, ... Ale nie narzekam. To wspaniałe móc temu poświęcać cały wolny czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
safikey 10.08.2007 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 Ciągle oglądam Pana działkę i nie moge się nadziwić jaka jest zadbana i ładna. Nasz geodeta przychodzi 14 ewentualnie 16 sierpnia i wydziela nam działkę, potem 2-3 tygodnie kompletowanie dokumentów z geodezji i za około miesiąc już neotariusz. I wtedy.......................już naprawdę będziemy właścicielami działki. Jestem niesamowicie szczęśliwa i nawet ten ogrom pracy i wydatków mnie nie przeraża. A mam takie pytanie jakie wymiary ma Pana działka od szosy i na długości. Bo ja nie widząc ogrodzonej "mojej" działki cięzko mi sobie wyobrazić jej wymiary. Gorąco pozdrawiamSylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 10.08.2007 13:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 Jakże znajomo zabrzmiały mi słowa o czekaniu na notariusza, by móc wreszcie stanać "na swoim". Rozumiem Twoja szcęśliwośc i zyczę, by plany i marzenia materializowały się Dziękuje tez za miłe słowa pod adresem naszej działki. A odnosnie wymiarów (sądzę, że będzie to jasne, patrząc na zdjęcia "z lotu ptaka"): od głównej ulicy mamy 45 m, długosc to 100 m a największa szerokosc totrochę ponad 50 m. Całość ma 35 a. PS. Miłe to, że tak często gościsz na naszej stronie no i w tym wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 13.08.2007 04:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Wpaniały domek a kominek -MARZENIE!Bardzo mi się podoba tylko czy ten kamień nie jest potem trudny w utrzymaniu - ma tyle porów??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 13.08.2007 14:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Witam i dziękuję Kłopotów z utrzymaniem czystości trawertynu nie ma żadnych. (Po napisaniu tego zdania podszedłem do kominka, by sprawdzić, czy jest kurz w trawertynie. Nie ma! Dziwne to, ale nie ma ) Jeszcze przed zamieszkaniem, ekipa budowlana nieumiejetnie paliła w kominku i mocno odymiła trawertyn. Dał sie bez problemu umyć wodą z Ludwikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
safikey 29.08.2007 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Witam pisze aby potwierdzić że dziś przychodzi geodeta i wydziela nasza działkę. Ależ jestem szczęśliwa... pozdrawiam słonecznie z lubelszczyzny safikey Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 29.08.2007 18:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Miło czytac szczęśliwe posty A może gdzieś pokażesz Waszą działke? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
solaris11 24.11.2007 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2007 dziękuję za dobre chęci z ekipą, z przyjemnością poczytam posty na tym forum Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 22.12.2007 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2007 http://www.kartki.urbanski.org/images/1198080802swi1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 24.12.2007 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2007 http://kartki.onet.pl/_i/d/mikolaje_ok1_d.jpg Zdrowych spokojnych Świąt Bożego Narodzenia dużo wspaniałych prezentów nie tylko tych w pudełkach ale i od losu, pięknej choinki i wesołego Mikołaja, samego szczęścia i spełnienia wszystkich marzeń w nowym roku 2008 życzy aka z rodziną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts