magpie101 19.05.2009 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 Ale u Was popadalo , u nas tylko pokropilo. Widze, ze Figa miala niezla zabawe w tych kaluzach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 20.05.2009 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 Witam Marzenko proszę napisz mi na jaki kolor pomalowana jest Wasza altana i czy w rzeczywistości jest on taki jasny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 20.05.2009 18:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 Altana (również szopa) były malowane Drewnochronem - mieszanką dwóch kolorów w stosunku 1:1. Jeden z kolorów to Tek (Teak) a to chyba jasny orzech. Altana była tak jasna jak na pierwszych zdjeciach. Teraz, po 3 latach kolor mocno wyblakł. Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia80 22.05.2009 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 Witam Chciałabym się zapytać czy zmieniałeś coś w elektryczności? Może coś po czasie wyszlo, że przydałoby się gdzieś gniazdo albo światło inaczej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 26.05.2009 13:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 Gosia80: Przepraszajac za opóźnienie odpowiadam:Generalnie w bardzo dużym stopniu punkty świetlne, gniazda i właczniki umieścilismy tak jak w projekcie. Sugerowaliśmy sie jednak "naszym" ustawieniem mebli. Spradza sie to jak dotąd bez zarzutu.Zmiany dotyczyły dodatkowych punktów:- gniazda dla lampek nocnych w sypialni- oświetlenie numeru domu- dodatkowe gniazda w łazienkach do podłaczenia elektrycznych syszarek do ręczników (w praktyce bardzo rzadko uzywane)- gniazda na strychu, na kominie od strony tarasu - przydatne- oświetlenie na tarasie Poza tym są osobne obwody dla:- napędu gramy wjazdowej i garaż- oświetlenia ogrodu- oświetlenia i gniazda altany i szopy narzedziowej I jeszcze jedno (niewykluczone, że już o tym kiedyś pisałem):Łazienka bez okna w konsekwencji wymagała zainstalowania wentylatora w otworze wentylacyjnym. Warto doprowadzic tam zasilanie no i umiescic gdzieś wyłacznik (my mamy przy wyłączniku oświetlenia tej łazienki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia80 06.06.2009 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2009 Dzięki Maciejon U nas dach pokryty więc można ocenić bryłę domku. Zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 23.06.2009 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 puk puk, co słychać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 23.06.2009 15:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 Cóż nowego może być słychać? Same stare ale dobre wieści. Temat nr 1, 2 i 3 to ogród . Sporo pada wiec wszystko rośnie jak szalone a najbardziej chwasty, wiec pracy nie brakuje. Koszenie 23 arów z setkami kosiarkowych piruetów wokół roślin to też wyzwanie. Ale tak gęstego trawnika jeszcze nie było! Uszkodzenia po gradzie stają się coraz mniej widoczne. Przemierzajac ogródy często zaskakuje mnie widok znajomej rosliny: jaka ona inna, duza! Przez pierwsze trzy lata wiele roslin stało - teraz wreszczie ruszyły. Nie wszystkie. Bardzo powoli rosną buki i jodły. Nie brakuje mszyc i innego paskudztwa. Nie mniej jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 24.06.2009 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 odnoście prac ogrodowych to tak jak u mnie!!!!!teraz ogród i tylko ogród...ja posadziłam roslinki w IV i V a już teraz widzę różnice Cieszy to!!!! pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 25.06.2009 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 Maćku, niesamowity ten grad był u Ciebie, ale jak Ty go uchwyciłeś to nie wiem. Próbowałam przedwczoraj zrobić zdjęcia ulewie i gradowi i nic na nich nie widać. Wszystko rozmazane. Nie mogłam będąc u Ciebie nie zajrzeć do ogrodu i pewnie wiesz czego Ci najbardziej zazdroszczę? Oczywiście, kwitnącej aktinidii, a moja ledwo od ziemi odbija ... Pozdrawiam i proszę o więcej zdjęć aktinidii i może magnolii ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 26.06.2009 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 a tu znowu o jakiejs tam aktinidii chyba musze sobie ją kupic skoro juz w kolejnym albumiku o niej piszą, zachwycając się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 26.06.2009 15:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Umiesciłem na stronie aktualne zdjecia magnolii i (tych jakichś ) aktinidii. Ten rok dla przebarwiania aktinidii pstrolistnej jest bardzo dobry. Co prawda u mnie sa to jedynie pojedyncze liscie ale u Pinusa jest tego masa. Pozwalam sobie pokazac Jego zdjecie http://www.pinus.net.pl/foto/actinidia_kolomikta_dr_szym.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 27.06.2009 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2009 ojojo ładne toto I to jest ona czy on???? ma owoce toto???? no i gdzie moge znależc Pinusa coby więcej poogladać??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 27.06.2009 09:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2009 Owoce ONA ma A Pinus to: http://www.pinus.net.pl/index.html Poza tym jest taki Forumowicz, lecz ostatnio pisze bardzo mało i tylko w dziale ogrodów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 27.06.2009 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2009 aaaaaaaaaaaaaaaa to już jestem madrzejsza dzięki!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pinus 29.06.2009 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 A tak wyglada ogród Marzeny i i Maćka w kropli porannej rosy: http://maciejon.republika.pl/Podpatrzone/09_06_17-021.jpgFoto - maciejon Zobaczcie ogród ten w pełnowymiarowej krasie...Setki pięknych zdjęć! - i tylko klikać, klikać, klikać... Pozdrawiam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 30.06.2009 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 nic nie widze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 30.06.2009 11:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 nic nie widze Pinus wstawił odsyłacz do mojej podstrony z planem ogrodu. Napisz więcej, co to znaczy "nic nie widzę". Czy nic Ci sie nie wyświetla? A moze nie widzisz ogrodu w tej kropli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna2405 01.07.2009 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Niesamowite ujęcie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 01.07.2009 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Dziekuję Jakże dawno Cie tu nie było . Chyba od wiosny Jak budowa Twego LMB-24a?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts