Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom (LMB-24) i ogród Marzeny i Maćka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 424
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 3 weeks później...

kacha110 i Pablo1979: dziękuję :D

Pablo1979

Pytasz o dachówkę: to RuppCeramika Mars (angoba miedziana)

Pytasz o koszty stanu surowego otwartego (zamkniętego jeszcze nie ma, to co na zdjęciach to zabezpieczenie na zimę): podam Ci kwotę, ale myślę, że bez głębszego wejścia w szczegóły materiałów i technologii może ona byc " mało nośna". Stan otwarty i przyłącza woda, prąd (docelowe), kanalizacja kosztowały nas 110 tys zł.

Jeżeli poddasze ma byc nieużytkowe, w projekcie są schody strychowe umieszczone w korytarzu (my prznosimy je do garażu).

Jeżeli poddasze ma by użytkowe, schody mają byc z salonu - początek w okolicy okna przy stole w czesci jadalnianej.

Niestety nie jest to zaznaczone ani na rysunku na naszej stronie ani na stronie Lipińskich lecz w projekcie.

Wersja lustrzana tez dostepna. Jest również wersja bez garażu LMB-42

• 3 weeks później...
  • 1 month później...

witam podobaja mi sie Twoje fotki

zdaje sie ze sciany wewnetrzne masz z BK, czym tynkowales, jak byla kolejnosc uzytych materiałów

mam podobna sytuacje własnie postawili działowe i nie wiem co dalej

podobaja mi sie Twoje fotki ...

Dzięki :)

Tynk to Knauf MP 75L. Na jednym ze zdjęć widac tego stosy :)

Przed tynkami płyty gk na suficie oraz sciany były gruntowane, ale nie wiem czym.

Co dalej? Teraz będę posadzki (izolacja, ocieplenie, rozporwadzenie CO i wody, jastrych). Zdjęcia też będą:)

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 1 month później...