Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom (LMB-24) i ogród Marzeny i Maćka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 424
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

maciejon

Fajne zdjęcia :) Ten projekt też wpadł w nasze ręce i nas zainteresował. Z czego budowałeś? Zmieniałeś coś w projekcie? Jaki szeroki masz garaż? Czy wykombinowałeś coś z poddaszem?

Pozdrawiam

Budowaliśmy z betonu komórkowego grubości 42 cm (P+W, klej).

Zmian jest bardzo niewiele. Nie robililsmy łazienki przy wejściu. Jest tam kotłownia i pralnia.

Garaz ma 3 m szerokosci.

Poddasze zostawiamy nieuzytkowe. Nie mamy potrzeby adaptowania go. Wejscie na poddasze przenieslismy do garażu.

Zeljka, Marcel2000, Sonika: to miłe a nawet bardziej :) Dziękuję.

A kominek wypatrzyłem gdzieś na Forum i wcale nie spodobał mi się. To pęknięcie. Brrr

Przypadkiem zobaczyłliśmy go z Żoną w rzeczywistości, w jednym z salonów kominkowych i zauroczył nas mimo, że był w innym kolorze.

I mamy co chcieliśmy :)

Ooooo rany!! Maciejon!!

Wieki już do Ciebie nie zaglądałam :oops: ! Ale superowo to wszystko wygląda: i elewacja i kominek, no i ten ogród :o.

U nas "szczyre" pole, nie licząc kilku brzoskwiń, czereśni i nnych takich :lol:

Ale moooże za kilka lat...

Powodzenia w dalszych pracach wykończeniowych

Baru, Gregor 456:

Miłe słowa od krajan cieszą bardziej swojsko. Dziękuję :)

Baru: z tym ogrodem to jest tak, iż więcej tam wylałem potu niż spadło deszczu w ostatnim okresie. Zawziąłem się na chwasty. Skończyło się na Roundup'ie. Są efekty - dołożę niedługo jakieś zdjęcie.

Gregor 456: wkład FABRILOR-CHEMINÉES 12 kW. Nastawiałem sie najpierw na Jotula, później na Tarnawę. Firma robiąca kominki polecała ten (mimo,ze sprzedaje też Tarnawę). Zależało mi na bezpośrednim wprowadzeniu powietrza do wkładu a skończyło się na wkładzie bez tej opcji. Myślę, ze przeżyjemy :)