maciejon 13.10.2005 06:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2005 Dodałem kilka zdjęć w działach Elewacje i Ogród Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baru 13.10.2005 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2005 Byłam, widziałam - fajowe macie te schody. Powiedz mi tylko jedną rzecz: czy Wy się nie pozabijacie na tych płytkach, jak deszczyk popada? Mam nadzieję, że ten połysk to zobaczyłam tylko oczami wyobraźni. Powodzenia w walce z ziemią. Do nas przyjechało tylko 50 kubików i jest już po spychu, po bronowaniu, ale niestety trawka nie posiana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 13.10.2005 08:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2005 Mam nadzieję, że ten połysk to zobaczyłam tylko oczami wyobraźni. Schody widziałem jedynie na zdjeciu (jak dotąd) Ten połysk też mnie trochę zaskoczył. Gres w rzeczywistosci jest matowy i dość chropowaty. Przy deszczu a szczególnie snieżku pewnie trzeba będzie uważać. A jak bedzie w rzeczywistości ... zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataM. 13.10.2005 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2005 Śliczny ten Twój domeczek! Szczególnie ciekawie wyszła elewacja. Mam pytanie - czy cegła na ścianie tarasu i filarach to Sahara CRH Klinkier? Nie brudzi się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 13.10.2005 09:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2005 Dziękuję Kolumny i podstopnice schodów to Sahara. Na ścianach tarasu oraz cokole - płytki elewacyjne z Przyborska. Udało sie dobrać kolorystycznie. Ponadto w tym samym kolorze trafiły się okapniki (parapety zewnętrzne) - od Główczyńskiego z Żagania. Czy Sahara się brudzi? Nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmarysia 14.10.2005 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2005 Maciejon - śliczny domek. To mi namieszałeś w głowie. W poniedziałek wchodzi ekipa ocieplać mój domek i robic elewacje. Był plan- ale sie zmył. Przerabiam meża na cokolik i niektóre fargmenty scian z płytek elewacyjnych po tym jak zobaczyłam twoja chatkę. Taka uporządkowana, delikatna a z charakterem. Mam kłopot bo na etapie robienia dachu - otynkowaliśmy komin - teraz chcę tam jednak wrzucic płytki- pytanie jak to zrobic i czy sie wogóle da?? Ojoj - mimo wszystko ciesze sie ze wpadłam tu dzisiaj- bedzie troche zamieszania ale i efekt duzo lepszy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 14.10.2005 09:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2005 Dziękuje. Twoje uznanie jest bardzo miłe, tym bardziej, że płynie z Wrocławia, miasta w którym mieszkałem wiele lat Ściana z płytek elewacyjnych w rzeczywistosci wygląda równie ładnie jak na zdjeciu. Co do wyłozenia otynkowanego komina płytkami to było o tym na forum sporo. Wnioski były takie, że dobry klej i staranne wykonanie (klej pod cała płytka oraz szczelne fugi dobrej jakosci) i powinno się trzymać tynku. Jak będzie sie trzymal tynk komina zalezy już od tego jak był on (tynk) wykonany. U mnie płytki klejone sa do ściany zagruntowanej i pokrytej klejem z siatką - tak jak do ocieplania np. styropianem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mobby 14.10.2005 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2005 Bardzo podoba mi się elewacja Twojego domu.Możesz mi podać jaki tynk, ewentualnie jakiś jego numer (chodzi o dokładnie taki odcień) i ewentualnie koszt samego tynku. Pozdrawiam mobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 14.10.2005 10:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2005 Tynk silikatowy Greinplast, kolor 2011Ceny nie podam, bo jeszcze nie rozliczyłem tego z moim wykonawcą.Wiem, że poszło tego 9 wiader po 25 l na ok. 110 m2 elewacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 08.11.2005 14:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2005 Dodałem kilka zdjęć z jesiennych prac. Są końcach działów Elewacje i Ogród. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NatkaB 08.11.2005 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2005 piękny dom!!! Robi ogromne wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 10.11.2005 10:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2005 Dziękuje, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 14.11.2005 11:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2005 No i doczekałem się podjazdu (Zdjęcia na końcu działu Ogród) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 14.11.2005 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2005 Coraz piekniej sie robi u Was. Plan tego ogrodu mowi, że jak to wszystko zostanie zrobione i urosnie, to bedzie maly raj na ziemi.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 22.11.2005 12:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 Zeljka: Dziekuję. Widzę, ze dzielnie kibicujesz naszej budowie A ja wreszcie zrobiłem coś, od czego powinienem zacząć. W dziale Projekt umieściłem rysunek z "naszym" rozkładem pomieszczeń. Jak widać, zmian w stosunku do oryginału bardzo niewiele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 28.11.2005 21:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2005 I znów kilka nowych zdjęć.To już ostatnie z tego roku. Są na końcach działów Elewacje i Ogród Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregor 456 28.11.2005 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2005 Maciek masz ladny podjazd, i duzo ! wraz z opaskami ile metrow wyszlo ? i ile dales za materialy, bo za robocizne dales 7,50 zl. widzialem pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 29.11.2005 07:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2005 Te 7.50 zł/m2 o których piszesz dotyczyły kosztów wykonania jastrychu. (Tego dotyczyły wątki na grupie podkarpackiej). Rozumiem, ze chodzi Ci o koszty podjazdu. Więc jest tego 230 m2. Kostka i krawężniki kosztowały 9300 zł. Razem z innymi materiałami (w tym także do odwodnienia) oraz robocizną kosztowało nas to ponad 19 000 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 22.12.2005 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2005 http://www.unicef.pl/sklep/_produkty/41101_9.jpgWesolych Swiat.., wszystkiego najlepszego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chopinetka 26.12.2005 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2005 Witam! Domek super, w końcu zobaczyłam jak będzie wyglądał mój dach. Marsylka chyba nie jest zbyt popularna, pierwszy raz oglądam ja na forum. Czekam na dalszy rozwój tego pięknego domu no i ogrodu również. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts