malawaszka 06.10.2006 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 Co do kurzu to jak dotąd nie ma z tym najmniejszego problemu tj. nie zauważamy nic, co wymagałoby interwencji. Jakby co sądzę, ża odkurzenie wąską ssawka w zupełności wystarczy. to świetnie Trawerytyn jest dośc miękki i mocno kruchy. Pisze o tym, bo zastanawia mnie Twój zamiar wykorzystania go na parapety i schody. Są to przecież poziome powierzchnie poddane naciskowi (szczególnie schody) - odwrotnie niż przy kominku. Będzie tu nie tylko osiadanie kurzu ale i wgniatanie go. właśnie dlatego jest on specjalnie przygotowywany na schody i parapety - będąc w kamieniołomie widziałam gotowe elementy na schody czy parapety - bardzo mi się podobały nawet takie zaszpachlowane - wg mnie nie straciły na urodzie (ale wiadomo że każdemu podoba się coś innego ) - miększy jest Trawertym żółty z wytrąceniami żelaza - beżowy jest wystarczająco twardy - widziałam realizacje schodów w jakimś biurowcu więc jeśli tam wytrzymały to i w domu dadzą radę czy mogłabym spytać jeszcze o koszt kominka? bez wkładu - obudowa tylko i jakie macie wymiary, bo ja planowałam do samego sufitu, ale widzę że taki niższy też świetnie wygląda i jeszcze sie zastanawiam bo niewątpliwie byłby tańszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lutek34 06.10.2006 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 Bardzo fajny domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 06.10.2006 15:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 Kasialu , lutek 34: dziękuję :) malawaszka: wymiary trawertynu: 113x220 cm a wymiary całej obudowy to 125 cm (szerokość) na 96 cm (głębokość). Wysokośc - jak całośc po pomieszczenia - 265 cm. Głębokośc zawiera w sobie równiez komin, który "wystaje" na salon w kierunku wkładu. A koszty podaję na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malawaszka 06.10.2006 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 Bardzo, ale to bardzo dziękuję maciejon ogromnie mi pomogłe!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamamatinka 19.10.2006 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 piekny domek - przytulny, z gustem, nie przesadzone zdobienia!! bardzo podobają mi się kolory elewacji, płytki elwe. chyba też takie sobie zrobimy, tylko dach antracyt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baru 19.10.2006 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 Soryyy Maciejon, że Ci się wcinam we wontek , aaale.... Malawaszka!! Czy ja dobrze kombinuję, że spotykamy się na innym - czarnym forum?? Czy to tylko zbieg "nickowy" okoliczności ?? Maciejon! Pozdrówka jak zwykle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 19.10.2006 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 Baru, Waszka jest z dogo i ma dwa sznauce miniusy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 19.10.2006 17:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 mamamatinka: Miłe słowa Dziękuję A co do kolorów elewacji to dzisiaj, gdy wracaliśmy ze spaceru słońce przez chmury zaświeciło tak inaczej, ze elewacje miały posmak "zieloności". Również kolor dachu był mocno inny. Zresztą na zdjeciach które ciagle robię ta kolorystyka tez sie zmienia. A po co je robie to prawdę mówiac nie wiem sam. Ileż zdjeć domu można umieszczać na stronie? Oznacza to chyba jedynie to, że ciagle nasz dom nam sie bardzo podoba Baru, Mohag: to miło, że tematyka (chyba) kynologiczna pojawia sie w moim wątku. Zawsze to odmiana. I nie byle jaka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 21.10.2006 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2006 hihi sorry, ale ja co rusz wdeptuje do Ciebie poczytac sobie i tak przez przypadek odpowiedzialam na pytanie, bo odpowiedz znalam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baru 22.10.2006 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2006 Mohag! Ale i na tchiornym się pokazuje jako miłośniczka - a nie posiadaczka - czarnuchów. Maciejon! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 22.10.2006 13:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2006 Ale i na tchiornym Oświeć mnie. Co to za słowo? (Czy to transkrypcja z rosyjskiego?) A jeżeli nawet - to i tak nic nie rozumiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baru 22.10.2006 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2006 Maciejon!Już Cię oświecam - http://www.tchiorny.net - forum o czarnych terierach rosyjskich czyli rasie mojej Nadii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 25.10.2006 14:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Baru: dzięki A przy okazji zapraszam do obejrzenia jesieni w mojej okolicy. Zdjęcia na końcu działu Okolica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baru 25.10.2006 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Maciejon!Zdjęcia superanckie!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Loxia 05.12.2006 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 A czy chociaż kawałek wnętrza pokażesz? chociaż kuchnię prosze PS linki do strony Lipińskich nie działają na Twojej stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 10.12.2006 12:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2006 A czy chociaż kawałek wnętrza pokażesz? chociaż kuchnię prosze Skoro aż tak - zamieszczam kilka zdjeć (Klikniecie na miniaturze powiększa) http://www.maciejon.republika.pl/images/mKuchnia.jpg http://www.maciejon.republika.pl/images/mLazienka.jpg PS. Dziękuję za sygnał o kłopotach z linkami na strone biura projektowego. Jak dotąd nie umiem sobie z tym poradzic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 10.12.2006 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2006 czy możesz podać jaka szeroka jest kuchnia oraz długośc tego ciągu z piecem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia z PMI 10.12.2006 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2006 Śliczny domek, pozazdrościć, ja dopiero ruszam z budową w przyszłym roku na wiosnę, ile wasz domek ma powierzchni? Jestem ciekawa ile was wyszedł w całości? Czy można wiedzieć? Jestem ciekawa ile mój wyjdzie , buduję z użytkowym poddaszem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 11.12.2006 09:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 czy możesz podać jaka szeroka jest kuchnia oraz długośc tego ciągu z piecem?Szerokosc 297 cm, długość ciagu - 300 cm Śliczny domek, pozazdrościć, ja dopiero ruszam z budową w przyszłym roku na wiosnę, ile wasz domek ma powierzchni? Jestem ciekawa ile was wyszedł w całości? Czy można wiedzieć? Jestem ciekawa ile mój wyjdzie , buduję z użytkowym poddaszem .Dziękuję Parametry domu: POWIERZCHNIA NETTO: 134.3 m2 POWIERZCHNIA UŻYTKOWA: 109.1 m2 POWIERZCHNIA ZABUDOWY: 176.8 m2 KUBATURA: 772 m3 MIN. SZEROKOŚĆ DZIAŁKI: 23.3 m Nasze koszty - wiadomosc na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwa-k 11.12.2006 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 maciejon pięknie wyszedł Wam ten domek, ogród zapowiada się ciekawie; zniecierpliwością czekam na zdjęcia ogrodu latempozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts