Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom (LMB-24) i ogród Marzeny i Maćka

Recommended Posts

Co do kurzu to jak dotąd nie ma z tym najmniejszego problemu tj. nie zauważamy nic, co wymagałoby interwencji. Jakby co sądzę, ża odkurzenie wąską ssawka w zupełności wystarczy.

to świetnie

Trawerytyn jest dośc miękki i mocno kruchy. Pisze o tym, bo zastanawia mnie Twój zamiar wykorzystania go na parapety i schody. Są to przecież poziome powierzchnie poddane naciskowi (szczególnie schody) - odwrotnie niż przy kominku. Będzie tu nie tylko osiadanie kurzu ale i wgniatanie go.

właśnie dlatego jest on specjalnie przygotowywany na schody i parapety - będąc w kamieniołomie widziałam gotowe elementy na schody czy parapety - bardzo mi się podobały nawet takie zaszpachlowane - wg mnie nie straciły na urodzie (ale wiadomo że każdemu podoba się coś innego :-)) - miększy jest Trawertym żółty z wytrąceniami żelaza - beżowy jest wystarczająco twardy - widziałam realizacje schodów w jakimś biurowcu więc jeśli tam wytrzymały to i w domu dadzą radę :wink:

czy mogłabym spytać jeszcze o koszt kominka? bez wkładu - obudowa tylko i jakie macie wymiary, bo ja planowałam do samego sufitu, ale widzę że taki niższy też świetnie wygląda i jeszcze sie zastanawiam bo niewątpliwie byłby tańszy :roll:

• Odpowiedzi 424
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kasialu , lutek 34: dziękuję :) :)

malawaszka: wymiary trawertynu: 113x220 cm a wymiary całej obudowy to 125 cm (szerokość) na 96 cm (głębokość). Wysokośc - jak całośc po pomieszczenia - 265 cm. Głębokośc zawiera w sobie równiez komin, który "wystaje" na salon w kierunku wkładu.

A koszty podaję na priv :)

• 2 weeks później...

mamamatinka: Miłe słowa :) Dziękuję :)

A co do kolorów elewacji to dzisiaj, gdy wracaliśmy ze spaceru słońce przez chmury zaświeciło tak inaczej, ze elewacje miały posmak "zieloności". Również kolor dachu był mocno inny.

Zresztą na zdjeciach które ciagle robię ta kolorystyka tez sie zmienia.

A po co je robie to prawdę mówiac nie wiem sam. Ileż zdjeć domu można umieszczać na stronie? :-?

Oznacza to chyba jedynie to, że ciagle nasz dom nam sie bardzo podoba :)

Baru, Mohag: to miło, że tematyka (chyba) kynologiczna pojawia sie w moim wątku. Zawsze to odmiana. I nie byle jaka! :D :wink:

• 1 month później...
A czy chociaż kawałek wnętrza pokażesz?

chociaż kuchnię ;)

prosze :D

Skoro aż tak - zamieszczam kilka zdjeć :)

(Klikniecie na miniaturze powiększa)

http://www.maciejon.republika.pl/images/mKuchnia.jpg http://www.maciejon.republika.pl/images/mLazienka.jpg

PS. Dziękuję za sygnał o kłopotach z linkami na strone biura projektowego. Jak dotąd nie umiem sobie z tym poradzic :(

Śliczny domek, pozazdrościć, ja dopiero ruszam z budową w przyszłym roku na wiosnę, ile wasz domek ma powierzchni? Jestem ciekawa ile was wyszedł w całości? Czy można wiedzieć? Jestem ciekawa ile mój wyjdzie , buduję z użytkowym poddaszem .

czy możesz podać jaka szeroka jest kuchnia oraz długośc tego ciągu z piecem?
Szerokosc 297 cm, długość ciagu - 300 cm

Śliczny domek, pozazdrościć, ja dopiero ruszam z budową w przyszłym roku na wiosnę, ile wasz domek ma powierzchni? Jestem ciekawa ile was wyszedł w całości? Czy można wiedzieć? Jestem ciekawa ile mój wyjdzie , buduję z użytkowym poddaszem .
Dziękuję :)

Parametry domu:

POWIERZCHNIA NETTO: 134.3 m2

POWIERZCHNIA UŻYTKOWA: 109.1 m2

POWIERZCHNIA ZABUDOWY: 176.8 m2

KUBATURA: 772 m3

MIN. SZEROKOŚĆ DZIAŁKI: 23.3 m

Nasze koszty - wiadomosc na priv