Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom (LMB-24) i ogród Marzeny i Maćka

Recommended Posts

iwa-k: Dziekuję :)

Co prawda dział Forum to Galeria zdjeć domów ale jakieś zdjecia z ogrodu też będą :)

Kawałki tegorocznego, letniego ogrodu widac na stronie w dziale "Elewacje, ..." a teraz coś z jesieni :)

To 2 listopad 2006

http://www.maciejon.republika.pl/images/m2006_11_02-010.jpg

A to 16 listopad 2006 :)

http://www.maciejon.republika.pl/images/m2006_11_16-001.jpg

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 424
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...
martynka1: Z przerazeniem dostrzegłem niezrozumiały dla mnie tekst

http://www.animowane-gify.com/gify/okazyjne/sylwestrowe/14.gif

O co chodzi?

sprawdzam tego gifa - i okazuje sie ze "świerzy" http://www.animowane-gify.com/gify/okazyjne/sylwestrowe/14.gif pokazuje zegar z wybijająca godzina 24 ta

ale autor stronki z której go pobrano zamienia ten obrazek /po jakims czasie/

na "jestem złodziejem" ...

chyba ... :-?

bo raz widac zegar a raz "jestem złodziejem" ...

Witam,

powracam do tematyki kominka - to jest TO CZEGO SZUKAŁEM OD KILKU TYGODNI !!! Prosze serdecznie o podanie kosztu samego traverynu i dla porównania całego kominka. Prosze też o nazwe wkładu i jego cene. Czy posiadacie telefon kontaktowy do sprzedawcy? Mieszkam spory kawałek od Warszawy i chciałbym sie dowiedzieć gdzie można bliżej dokonać zakupu.

Witaj Maciejon,

Bardzo udany domek :D.

A szczególnie podoba mi się kuchnia. Wiem już,że ma ok 3 m. szerokości, gdybys jeszcze mógł podać jak duże jest okno. Moja kuchnia bedzie miała identyczny układ (ma 3,2 m na ścianie z oknem) - także chce postawić lodówkę przy oknie i zastanawiam sie jakiej szerokości dać okno.

Pozdrawiam :D

... kuchnia. Wiem już,że ma ok 3 m. szerokości, gdybys jeszcze mógł podać jak duże jest okno.
Okno jet typowe: 1465x1435 mm (s x h). Jeżeli zamierzasz umieścic zlewozmywak pod oknem zwróć uwagę na wysokośc parapetu okna od docelowej powierzchni kuchni. Chodzi o to, by uniknąć kolizji z blatem a dokładniej ze zlewozmywakiem przy otwieraniu okna.

Typowa szafka kuchenna ma 85 cm wysokości do tego ok. 1 cm zlewozmywak.

Druga równie ważna kwestia to usytuowanie baterii w stosunku do otwieranych skrzydeł okna.

Maciejon,

Nie przypuszczałam, że takie duże okno się zmieściło. Ja się martwię czy 120x150 to nie za duże. Biorąc pod uwagę, że moja kuchnie jest o 30 cm szersza to lodówka nie będzie tak bardzo widoczna :D .

Także planuję zlew pod oknem i jestem już bardzo uczulona na temat wysokość okna - bateria - wysokość szafek. Aby było bezpieczniej zastanawiam się czy nie zrobić zlewu trochę bardziej po stronie większego skrzydła okna. W sumie w pełni będę głównie otwierała to mniejsze. Jeszcze mam czas na przemyślenia.

Dzięki bardzo za szybką i szczegółową odpowiedź :D

Jeszcze raz gratuluję domku,

pozdrawiam

Qurcze taki duzy ogrod to duzo pracy jest co? Ale za to fajnie, bo sasiad Wam nie zaglada do talerza... :wink: Kazdy by tak chcial miec...

Jak roslinki urosna to dopiero bedzie, a altanka i szopa sa bardzo ladne...

Czy Wy szkole macie po przeciwnej stronie ulicy???

Qurcze taki duzy ogrod to duzo pracy jest co? Ale za to fajnie, bo sasiad Wam nie zaglada do talerza... :wink: Kazdy by tak chcial miec...

Jak roslinki urosna to dopiero bedzie, a altanka i szopa sa bardzo ladne...

Czy Wy szkole macie po przeciwnej stronie ulicy???

Ogród czasem wydaje się zbyt duży. Szczególnie w trakcie koszenia. Wtedy najbardziej bolą nogi :)

Zaglądania do talerza rzeczywiście nie ma. Nie mniej z utęsknieniem czekamy na "dorośniecie" nasad. Teraz jesteśmy widoczni jak na dłoni i to nie tylko od strony sasiada. Z drugiej strony jest droga na kapielisko. Latem przechodza tłumy :-? A po drugiej stronie ulicy jest gimanzjum. Wbrew pozorom nie jest to specjalnie uciążliwe. Czasem jest troche krzyku, gdy dzieci czekają na autobusy, które rozwożą je do okolicznych wiosek. Wtedy jest i krzyk i sporo "mocnych słów" :-? No a gdy jest wiatr z północy, to wszystkie opakowania wyrzucone przez dzieciaki fruna w strone naszej działki :-?

Ale aby były w życiu tylko takie problemy :)