maciejon 21.12.2004 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2004 (edytowane) Pozazdrościłem tym wszystkim, którzy prezentują zdjęcia swoich budów czy domów i postanowiłem też spróbować http://maciejon.republika.pl Zapraszam! maciejon Edytowane 7 Maja 2010 przez maciejon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redii 21.12.2004 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2004 Bardzo fajny projekt, szkoda że go wcześniej nie widziałem ja buduję D-09 z Muratora (102m2) ale ten wydaje mi się większy i ma poddasze do wykorzystanie nawet wstawiliście okna dachowe. Bardzo , bardzo ładny domek i fajna okolica – lądowisko dla helikopterów, delacje rządowe na budowie fiu-fiu-fiu , a do mnie nawet sołtys na dorożce nie przyjechał . Z przyjemnością obejrzę dalsze zdjęcia z wnętrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 21.12.2004 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2004 Bardzo ładny domek a jakie widoki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buba48 21.12.2004 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2004 ...Pozazdrościłem tym wszystkim, którzy prezentują zdjęcia swoich budów czy domów i postanowiłem też spróbować... Super !!! Gratuluję ! Górą nasi ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 22.12.2004 12:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2004 Dziękuję za miłe słowa ...nawet wstawiliście okna dachowe... To nie okna. To wyłazy. Poddasze będzie nieużytkowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redii 22.12.2004 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2004 W moim projekcie też jest poddasze nieużytkowe i będzie nie ogrzewane, ale ja go zamierzam troszkę użytkować – tzn. wstawić parę desek nad ociepleniem stropu i będzie spory schowek na rupiecie. Myślę że u Was jest sporo więcej miejsca więc troszkę można „użytkować” Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 22.12.2004 13:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2004 I tak właśnie będzie , nie mniej obecnie jeszcze nie wiem jaki charakter będzie miało to użytkowanie. Chodzi mi po głowie zrobienie czegoś na kształt spiżarni. Jakaś dobrze izolowana i wentylowana pakamera. Ale czy to ma sens - nie wiem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 23.12.2004 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2004 Bardzo fajny domek. Fajne widoczki. Zdjęcia też fajne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rubin23 23.12.2004 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2004 Śliczny domuś, okolica podobna do mojej z wyjątkiem stawu, ach jak ja Ci go zazdroszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rubin23 23.12.2004 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2004 maciejon, teraz zauważyłem że budujesz na podkarpaciu, a czy możesz coś więcej gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 26.12.2004 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2004 Masz swietne ogrodzenie, powiedz ile masz metrów tego cuda i ile cie kosztowało np. jedno przesło.Czym je pomalowałeś. Jaki masz strop w projekcie i czym planujesz ogrzewać dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom_Poznan 26.12.2004 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2004 Super domek - podoba się Jaki to kolor podbitki? Jakiś orzech?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 27.12.2004 07:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2004 AGA J.G i jagna: dziękuję za miłe słowa rubin23: buduję w powiecie lubaczowskim. Ostatnio włączyłem się na Forum do grupy podkarpackiej. Jeżeli też budujesz na podkarpaciu, a nie jesteś w tej grupie, serdecznie zapraszam. To wspaniała grupa acca5: Ogrodzenia ("tego cuda" - dziękuję ) mam ok. 180 m. Ono nie jest malowane. Sa to kształtki betonowe, barwione w masie i robione na bazie białego cementu. Środek jest zbrojony i zalany betonem. Kształtki wstępnie były osadzane na Atlas Plus'ie, aby beton nie wypływał w trakcie zalewania. Całośc została dwukrotnie zaipregnowana (natrysk) preparatem Ahydrosil K (Silikony Polskie Sarzyna) aby beton nie pił wody. Przęsła to zwykłe płaskowniki, malowane minią i matowa farbą grafitową. Koszty - nie było to tanie. Mówię, że gdybym wiedział ile to wyjdzie. nie porywał bym się na to lub w takiej ilosci: 1 mb ogrodzenia (materiały+ robocizna) wyszedł ponad 150 zł. Zdecydowałem sie na "włożenie" w słupek skrzynki elektrycznej, Wyszło nieźle. Włączyłem takie zdjęcie na moja stronę, do działu ogrodzenie Tom_Poznan: podbitka była dwukrotnie malowana impregnatem Bondex Wood Stain w kolor kasztan. Wstępnie wybraliśmy kolor stolarki. Wzięlismy próbkę i na jej podstawie wybralismy kolor na podbitkę. Zobaczymy czy się zgra jak kupimy okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rubin23 27.12.2004 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2004 buduję w powiecie lubaczowskim. Ostatnio włączyłem się na Forum do grupy podkarpackiej. Jeżeli też budujesz na podkarpaciu, a nie jesteś w tej grupie, serdecznie zapraszam. To wspaniała grupa Dzięki. czyżby to było Nowe Sioło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 04.01.2005 12:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2005 Jaki masz strop w projekcie i czym planujesz ogrzewać dom. Dopiero teraz dostrzegłem pytanie Strop - jętki drewniane, zespolone z konstrukcją dachu. Ogrzewanie - gaz ziemny; piec albo turbo albo kondensat; częściowo podłogówka, częściowo panele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregor 456 10.01.2005 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2005 Hallo Maciejon piekny domecek macie piekny ogrod piekne ogrodzenie i sielskie spokojne otoczenie, nie moge sie doczekac kiedy razem z zona odwiedzimy Was kiedys w lecie, a Wy nas, ach ten staw jest taki fajny, dziala na mnie i na moja wyobraznie, kapiele i lowienie ryb, cudownie macie. Co do ogrodu to dobrze ze go ladnie zaplanujesz, my tez chcemy nasze ary ladnie zaplanowc, tylko narazie jestesmy nastawieni na zarabianie malo czasu mamy na planowanie i wykonywanie, ale nadrobimy pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 10.01.2005 14:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2005 Dziekuję za miłe słowa Oczywiście zapraszamy! Na budowie będę bywał sporadycznie ale da sie coś zsynchronizować. Dzisiaj staw wygląda mniej malowniczo niż na zdjęciu. Trwają tam prace nad budowa ośrodka wypoczynku światecznego, ale ma być i kąpielisko, i wędkowisko i kajaki. W najbliższy poniedziałek (17.I) zaczynamy prace sezonu 2005: ruszt pod płyty gk, instalacje kablowe, ocieplanie stropu, płyty podłogowe na poddaszu. Moze nie będzie mrozów przez ten tydzień. A ogród: pewnie od wiosny zacznie się nierówna walka z chwastami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 20.01.2005 13:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2005 Dodałem kilka styczniowych zdjęć do działów: Okolica i Stan surowy.Założyłem (skromny) dział rozpoczętych prac przy sufitach i instalacjach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1719498972 20.01.2005 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2005 Naprawdę ładny dom. Bardzo mi się podoba. Gratuluję. Mój drugi będzie podobny Ale to za jakieś 20 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 20.01.2005 14:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2005 Nie martw się!. Mój pierwszy był budowany 20 lat temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts