damianplastek87 10.05.2022 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2022 Witam. Wiem że kilka postów na ten temat było ale nie znalazłem nigdzie konkretnych odpowiedzi na moje pytanie więc stąd mój post. Mam wstawione okna i zapianowane, chcę osłonić piane do czasu aż będzie robione ocieplenie taśmą epdm( na pełnym kleju).I tutaj mam kilka pytań... 1. Przy montażu chce użyć dodatkowo primera w sprayu ale zastanawiam się czy nie wyrównać muru przy ramie ( ściany z porotermu) zaprawą aby taśma lepiej przylegała? 2. Taśma ta może zostać już na stałe? Tzn. Można dać na nią styropian? 3. Ile mm powinienem wejść taśmą na ramę? (Przy założeniu że będę jeszcze dawał listwy przyokienne podczas ocieplania) 4. O czymś jeszcze powinienem pamiętać przy klejeniu tych taśm? Z góry dziękuje za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmarcinnn 14.05.2022 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2022 1. Tak, wyrównać np klejem do styropianu.2. Tak3. Tyle, żeby schować pod styropianem. Zależy od profilu okiennego4. Jeżeli chcesz mieć ciepły montaż to taśmy klei się do ramy między ramą a murem - przed montażem okna. Jeśli taśma ma chronić piankę to prościej i taniej nie obcinać teraz pianki, tylko świeżo przed pokryciem styropianem. Efekt ten sam a pieniędzy w portfelu więcej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianplastek87 19.05.2022 11:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2022 Tak chcę zabezpieczy piane i zabezpieczyć łączenie okno mur tak aby nie było możliwości dostania się tamtędy wody/wilgoci..a gdyby obciętą piane zaciągnąć klejem do siatki? Spełniło by to moje oczekiwania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasziolkowski 02.06.2022 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2022 Ja kleiłem tydzień temu czymś takim:https://allegro.pl/oferta/illbruck-me508-vv-tasma-cieply-montaz-okien-70-25-8943598918trzyma bardzo dobrzeEPMD to raczej jako zabezpieczenie przed wilgocią pod drzwiami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianplastek87 15.06.2022 21:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2022 Kleiłeś to tylko tym klejem co jest na taśmie czy dawałeś jakiś dodatkowo aby lepiej trzymało? Bo te taśmy epdm z klejem to jakaś porażka, wyrównałem nawet powierzchnie klejem do styropianu dałem primer w sprayu a i tak po kilku dniach się odklejają:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts