BieloP 10.05.2022 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2022 (edytowane) Witam wszystkich samorobów i inne dobre dusze. Jestem już czytelnikiem forum od jakiegoś czasu a teraz nadchodzi czas aby tą zgromadzoną wiedzę przekuć w czyn to mój pierwszy post na tym forum więc proszę o wyrozumiałość. Budować chce spróbować własnymi siłami z pomocą rodziny ale ta jest ponad 200km ode mnie wiec nie zawsze będzie ktoś do pomocy. W trudniejszych momentach pewnie będę podpierał się jakimiś ekipami ale mam nadzieje że rzadko. Niedawno zakupiłem działkę pod Warszawą (niestety z rurą pod ziemia więc budowa tylko w zakreślonym trójkącie) oraz projekt od MGProjekt (Tytan 3) (mieści się idealnie w możliwy teren zabudowy). Beda jakieś zmiany na adaptacji ale o tym później Badanie gruntu wykonane i okazało się że poza 20cm humusu do 4m mam piasek, wody nie odkryto ale może być ze na jesieni się pojawia. Dom będzie posadowiony na ławach i zastanawiam się na jakiej głębokości te ławy. Podobnież na piasku można płycej ale w ocenie geotechnicznej napisali 1m. Jutro widzę się pierwszy raz z architektem aby przygotować papiery do PnB to pogadam z nim bo KB nie nie mam wybranego jeszcze. Casting zaczynam po pozwoleniu Ten piasek to na jedno mnie ucieszył bo pewnie obędzie się bez wymiany gruntu ale z drugiej strony chciałem GWC a tu podobno na piachu nie ma sensu bo słaba wymiana ciepła. Jutro po rozmowie z architektem wrzucę coś więcej. Edytowane 11 Maja 2022 przez BieloP Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/268435-budowa-w-czasach-kryzysu/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts