Czakalli 16.05.2022 23:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2022 Drodzy, Mam na ścianie zewnętrznej dookoła domu na wysokość 2m brązowy tynk mozaikowy CERESIT CT177. Tynk z dwóch stron nasłonecznionej niestety stracił wszystkie właściwości, zbladnął i przy dotyku kruszy się. Poniżej zdjęcia do porównania między zdrową a popsutą warstwą (musiałem dołożyć ok 10cm z dołu gdyż jak kostka doszła było nierówno), tak samo nasłoneczniona, więc podejrzewam majster coś złe kładł miejscami. Czy da się tego jeszcze jakimś preparatem uratować? Jedyne co znalazłem na necie to lakier do tynków mozaikowych (WEBER PC246), czy to się w ogolę nadaję? Podejrzewam za mało klejący byłby sam lakier i na dłuższa metę nie zda egzamin i dalej by się materiał kruszył i ewentualnie wypadł. Może nałożyć jakąś żywicą przezroczystą najpierw - tylko jaką? Bardzo proszę o rady, chciałbym raz na dobrze to naprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saskian 17.05.2022 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2022 Myślę, że renowator żywiczny do tynków mozaikowych mógłby rozwiązać twój problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Czakalli 17.05.2022 15:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2022 Myślę, że renowator żywiczny do tynków mozaikowych mógłby rozwiązać twój problem. Dzięki, jakiś konkretny renowator? Jak ja szukam wszędzie dostaje właśnie te lakiery w odpowiedzi. Nie wiem jak wygląda ich konsystencja, ale szkoda mi było by wydać tysiaka na próbę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Czakalli 24.05.2022 18:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2022 Ktoś coś poradzi proszę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts