borkur 17.05.2022 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2022 Szanowni, Wymieniałem niedawno okna. Przy odbiorze zweryfikowałem ogólne osadzenie okien w murze, występowanie ewentualnych szczelin między parapetem, ramą a murem oraz otwieranie i zamykanie okien. Nie stwierdziłem poważniejszych uchybień, więc podpisałem protokół bez zastrzeżeń.Dodam, że okna były zakurzone i brudne w momencie odbioru, a monter poinformował, że gdyby się okazało, że są jakieś rysy, to w ciągu 3 dni można je zgłosić. Następnego dnia, po umyciu okien i dokładniejszych oględzinach okazało się, że:- ramy plastikowe są tu i ówdzie zarysowane- metalowy fragment okucia, który pełni rolę blokady w przypadku uchyłu pionowego nie działa poprawnie - powinien odskakiwać na takiej sprężynce, a nie odskakuje Zamierzam pisać reklamację i zażądać usunięcia usterek z tytułu rękojmi. Czy ktoś przerabiał podobny scenariusz i może powiedzieć, jak do tego podejść w świetle tego nieszczęsnego podpisanego protokołu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts