rafal194 18.05.2022 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2022 Witam wszystkich serdecznie. Mam problem przy remoncie domu z lat 90.Mam stary otwór drzwiowy który chciałem zalać Betonem, lecz jest problem z wodą gruntową. Pokrótce myślałem nad tym aby nawiercić sporo otworów i wbić pręt z obydwu stron żebrowany fi 12 i pośrodku go zespawać razem. Lecz jak widać na zdjęciu dół fundamentu czyli ława jest ciągle mokra od wód gruntowych. Czy jak położę na to papę i wyleje beton to będzie to szczelne?. Czy należało by odkopać to od zewnątrz tak aby osuszyć to miejsce?. Druga kwestia chciałem przy okazji wylać płytę pod balkon lecz dwuteowniki (tregle) są pordzewiałe. Oczyszczenie będzie kłopotliwe bo po 30 latach to juz jest wzarte, czy zalewać tak ,i zrobić dodatkowe zbrojenie z pęta czy odcinać 20 cm od ściany i spawać nowe.? .Myślałem balkon podeprzeć dodatkowo jakimiś podporami o te murki od schodów. Akurat te murki tworzą monolit ze schodami i są zalane do samego gruntu jak fundamenty. Bardzo proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts