domator222 20.05.2022 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2022 Hej, nie wiedziałem gdzie napisać, mam nadzieje, że ktoś pomoże takiemu laikowi... Posiadam poniższy zestaw stelaż + blat (na zdjęciu jest zwykły, ja mam gruby z litego dębu): W zestawie było 14 śrub/wkrętów z płaskim łbem 4,8x16mm. Nie wiele myśląc a jeszcze mniej mogąc przymierzyłem stelaż i przyłozyłem wkręt do blatu i użyłem wiertarko-wkrętarki ale niestety nawet przy użyciu bardzo dużej siły nic nie poszło. Nie wiem czy problem tkwi we wkrętach wyglądają mniej więcej tak: Czy ktoś mógłby mnie pokierować jak najprościej przykręcić stelarz do blatu? Dziękuje bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ariater 20.05.2022 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2022 (edytowane) Uprzedzam, ze sie zupelnie na tym nie znam , ale, kiedys, w podobnej sytuacji, najpierw wiertlem wywiercilam dziurki. O srednicy oczywiscie mniejszej, niz srubki. I potem, juz jakos poszlo, z tym, ze nie pamietam, jakiego rodzaju bylo to drewno. Sprobowac nic nie kosztuje... Edytowane 20 Maja 2022 przez ariater Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domator222 20.05.2022 11:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2022 Dodaje zdjecie fabryczkych wkretów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ariater 20.05.2022 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2022 (edytowane) A ja dodam tylko, ze nie ma zadnego obowiazku uzywania dolaczonych wkretow. Moga byc jakiekolwiek inne, wystarczy, ze beda w miare solidne, i miescily sie w otworach stelaza. I, oczywiscie, krotsze, niz grubosc blatu, bo byloby glupio, gdybys sie przewiercil na wylot . Zapomnialam dodac jeszcze, ze mozesz rowniez oprocz srubek uzyc jakiegos kleju, wtedy juz z pewnoscia zestaw bedzie stabilny i nienaruszalny... Edytowane 20 Maja 2022 przez ariater Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmarcinnn 22.05.2022 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2022 Wiertło 3 i wstępnie nawiercić otwory.Tylko sprawdź na jednym, bo może trzeba ciut mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts