kwiatu 22.05.2022 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2022 Dzień dobry, Wstęp: Od pół roku wykańczam dom we własnym zakresie, własnymi siłami. Niestety, pełen etat, brak czasu i chęć przyspieszenia prac spowodował zatrudnienie "fachowca" do pomocy, który wykończył 2 miesiące temu łazienkę. Dopiero co się wprowadziliśmy i zaczęliśmy korzystać z łazienki -> pojawił się problem z prysznicem. Oczywiście "majster" nie odbiera i nie zamierza się pojawić w celu usunięcia usterki. Szkoda mi czasu i nerwów na latanie po rzecznikach itp. Problem: W momencie kiedy wchodzę na brodziku z syfonu wydostaje się powietrze, jakby spod brodzika, a kiedy schodzę to zasysa. Jak dla mnie brakuje kleju pomiędzy posadzkę a brodzikiem. W momencie wejścia na brodzik ugina się i wywala powietrze przez uszczelkę syfonu a jak schodzę to zasysa. Syfon McAlpine 60 do niskich brodzików. Macie jakiś pomysł co tu można zrobić? To wina syfonu, braku kleju pod brodzikiem czy coś innego? Jak najmniej inwazyjnie, niestety kabina już zamontowana Zastanawiałem się nad wywierceniem dwóch otworów z boku brodzika i wpuszczenie kleju/pianki za pomocą długiej rurki. Link do filmiku -> Z góry dziękuję za rady i pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ololek 23.05.2022 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2022 jak schodzisz /wchodzisz i zasysa wypuszcza powietrze to tak samo może wodę zasysać. Penwie nie ma podbudowy styropianowej pod brodzikiem. Jak zrobisz dziurkę to nie powinno już zasysać powietrza przez syfon bo zassie przez otwór Pianka z puszki nie da rady utrzymać ciężaru jak psikniesz pod brodzik. Musiałbyś użyć dwuskładnikowej zalewowej PUR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts