tolky77 23.05.2022 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2022 Hej, mam instalacje w oparciu o inwerter huawei sun2000-10ktl-m1 + 27 paneli każdy z optymalizatorem SUN2000-450W-P Czy w takim przypadku w parametrach inwertera powinienem mieć ustawiona opcję MPPT - Enabled ? Ostatnio dołożyli mi 10 optymalizatorów tak zeby wszystkie panele były na opti. Czy moze powinienem ustawić dla tego przypadku jakoś specjalnie inwerter ? Z góry dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 29.05.2022 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2022 Zapytaj swojego Instalatora. Powinien znać się na tym i wszystko odpowiednio skonfigurować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tolky77 30.05.2022 13:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2022 dziękuję za odpowiedź i życzę miłego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 31.05.2022 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2022 Zapytaj swojego Instalatora. Powinien znać się na tym i wszystko odpowiednio skonfigurować Przykładowa rozmowa z instalatorem: Czy w takim przypadku w parametrach inwertera powinienem mieć ustawiona opcję MPPT - Enabled ? Może być włączone ale nie musi - a za co ten parametr odpowiada? - Maksimum power point tracker. Ocha ok dziękuję i życzę miłego dnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 31.05.2022 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2022 Miałem na myśli Instalatora a nie instalatora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 31.05.2022 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2022 Miałem na myśli Instalatora a nie instalatora A to trzeba pisać do dilera, bo ja tylko montuje. Jeśli u dilera nie pomogą to, do producenta ale oni tylko po Koreańsku gawarit (nawet nie wiem jak to się piszę). W razie czego google translator przetłumacz i temat będzie zamknięty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 01.06.2022 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2022 Disabled Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts