Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kasa mieszkaniowa i kredyt z banku - nowy problem

Thjazi

Recommended Posts

Gość m_ch_konto usunięte
myśle że kredyt konsumpcyjnyna 20 tys wystarczy. w końcu troche już tam wpłaciłem:-) :wink:

Jak konsumpcyjny to raczej nikt nie będzie pytał co zrobisz z kasą! Odpisując 6tys od podatku będziesz jakieś 3500 do przodu (realnie jeszcze mniej). Musisz chyba policzyć czy warto. Ja sam nie sprawdziłem, czy zwrot podatku tytułem wpłaty w 2005 r. nie nastąpi dopiero w 2006. Może się zdziwię w momencie podejmowania kasy z KASY.

• 2 weeks później...

Ja zastosowałem identyczny algorytm jak przmslw. US ani razu sie nie czepiał, za każdym razem wszystko było OK (byłem tylko co rok wzywany do US aby pokazać na podstawie czego ubiegałem się o zwrot podatku - czyli chcieli zobaczyć umowę, aneksy,wszystkie PITy i pisma z KM, że faktycznie te pieniądze wpłaciłem). A teraz już od 20 dni (odkąd złożyłem dyspozycję wypłaty) czekam na zwrot pieniędzy z KM BPH.

Jak długo Wy czekaliście?

W której kasie oszczędzałaś, że tak szybko dostałaś pieniądze?

I co to znaczy, że zwrot nalezy sie po miesiacu od ostatniej raty jeśli piszesz, że KM ma na zwrot do 90 dni?

W BPH. Jezeli ostatnia rate mialam na koniec stycznia, to o zwrot pieniedzy moge sie ubiegac miesiac po tym terminie, czyli na koniec lutego. A wyplata zgromadzonych srodkow wraz z odsetkami nastepuje w terminie nie dluzszym niz 90 dni kalendarzowych od daty zlozenia dyspozycji. Dyspozycje zlozylam w polowie lutego -niby za wczesnie-ale zostala w oddziale przyjeta. 28 lutego zadzwonilam do Krakowa i srodki dostalam za 2 dni. Sluze numerem telefonu do Kasy.