DUNIA.MD 07.06.2022 22:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2022 Trza im importu węgla było, by mogli kopalnie likwidować i zamykać, to niech teraz chrustem grzać się zaczną, który wychodzi w cenie węgla. Nic dodać nic ująć w sprawie aktualnej sytuacji energetycznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goguś1719517740 08.06.2022 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2022 Ale skoro kryzys jest wprowadzany celowo więc nie dziwmy się , ma być drogo ma nie być aut bo podatki itp , nie będzie powrotu do rzeczywistości jaką znaliśmy , pamiętacie kto to powiedział w marcu 2020 roku ? on dobrze wiedział o czym mówi tak jak druga połowa świata tylko zastanawia mnie ta pierwsza połowa , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DUNIA.MD 08.06.2022 20:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2022 Co sądzicie o dzisiejszym komunikacie rządu o niekupowaniu węgla u pośredników. PGG ma według zapewnień dostarczyć wszystkim obywatelom węgiel po cenach zbliżonych czyli takich jak na kopalni. Ma się to odbywać za pośrednictwem stacji Orlen i Poczty Polskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goguś1719517740 09.06.2022 04:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2022 Dobre i to bo jakoś to trzeba unormować , w końcu skończą boty handlowców wykupywać wszystko dla siebie tzn ich i sprzedawać 3 razy drożej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samsu 09.06.2022 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2022 (edytowane) Na węgiel nie ma co liczyć : Spokojnie, to tylko trzęsienie ziemi na rynku opału https://czysteogrzewanie.pl/2022/06/spokojnie-to-tylko-trzesienie-ziemi-na-rynku-opalu/ Nowe zasady PGG. Węgla nie ma i nie będzie? Opału zabraknie dla wszystkich; trzeba zbierać chrust. Znaczy się co – jakieś pewne informacje z tym związane się pojawiły czy powielacie ten kit który zaś usiłują na siłę nam wcisnąć – coś jest gwarantem tego – czy może wymyślili sobie, że w taki sposób będą walczyć z szalejącą inflacją w nadziej, że i ożywią przy okazji gospodarkę. Węgla brakuje - biomasy brakuje - energia droga - od 01.06.2022 r. prąd 3% do góry - więc na co liczyć można i czego do tego wszystkiego się spodziewać a tak na zakończenie tego - nic nie gadali, że olej napędowy i benzyna już zaraz wkrótce będzie kosztować 5-ęć zeta. Edytowane 9 Czerwca 2022 przez samsu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goguś1719517740 09.06.2022 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2022 Z dużą dozą pewności można powiedzieć że informatycy oraz ten sklep pgg jest jedną nogą w korupcji tolerując tzw BOOTY bo zablokowanie boota to kilka minut roboty ogarniętego informatyka a skoro tego nie robią to podejrzenie nasuwa się samo , pod spodek kilka ogłoszeń . Opis zleceniaSzukam bardzo dobrego programisty, który będzie w stanie napisać aplikacje do automatycznego zakupu węgla ze sklepu PGG. Termin do tygodnia. Opis zleceniaZlecę napisanie bota/aplikacji do zakupu węgla ze strony PGG. Termin 7 dni. https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=8243365065689477&id=100000481975765 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arturo1972 10.06.2022 02:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2022 (edytowane) Znaczy się co – jakieś pewne informacje z tym związane się pojawiły czy powielacie ten kit który zaś usiłują na siłę nam wcisnąć – coś jest gwarantem tego – czy może wymyślili sobie, że w taki sposób będą walczyć z szalejącą inflacją w nadziej, że i ożywią przy okazji gospodarkę. Węgla brakuje - biomasy brakuje - energia droga - od 01.06.2022 r. prąd 3% do góry - więc na co liczyć można i czego do tego wszystkiego się spodziewać a tak na zakończenie tego - nic nie gadali, że olej napędowy i benzyna już zaraz wkrótce będzie kosztować 5-ęć zeta. Zapewne walka z szalejącą inflacją to "tarcze osłonowe",które mają na celu wycofanie pustego pieniądza z rynku w ten sposób, że dosypuje się ten pieniądz na rynek Ale jak to mówił prezes Kurski "ciemny lud, kupi wszystko" ,no i gość miał rację Pytanie, czy po programie "chrust+" ,ciemny lud dalej będzie kupował wszystko,typu, że 7 lat rządów PIS, wprowadzane ustawy od 2015r,ograniczające "zieloną energię",to też wina Tuska A tak przy okazji, budując dom w 2011r,już wtedy węgiel czy tam ekogroszek, był dla mnie zbyt drogi żeby budować w oparciu o niego system grzewczy. 11 lat temu ! Nie współczuję dzisiejszym użytkownikom takiego systemu... A co do cen prądu, o dziwo, jest stabilnie, znaczy się, w moim przypadku cena prądu do ogrzewania, dzielona jest przez 3 i nie robią na mnie wrażenia te podwyżki Edytowane 10 Czerwca 2022 przez Arturo1972 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 10.06.2022 05:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2022 (edytowane) Zapewne walka z szalejącą inflacją to "tarcze osłonowe",które mają na celu wycofanie pustego pieniądza z rynku w ten sposób, że dosypuje się ten pieniądz na rynek Ale jak to mówił prezes Kurski "ciemny lud, kupi wszystko" ,no i gość miał rację Pytanie, czy po programie "chrust+" ,ciemny lud dalej będzie kupował wszystko,typu, że 7 lat rządów PIS, wprowadzane ustawy od 2015r,ograniczające "zieloną energię",to też wina Tuska A tak przy okazji, budując dom w 2011r,już wtedy węgiel czy tam ekogroszek, był dla mnie zbyt drogi żeby budować w oparciu o niego system grzewczy. 11 lat temu ! Nie współczuję dzisiejszym użytkownikom takiego systemu... A co do cen prądu, o dziwo, jest stabilnie, znaczy się, w moim przypadku cena prądu do ogrzewania, dzielona jest przez 3 i nie robią na mnie wrażenia te podwyżki Ja cenę całego prądu jaki zużywam nie dzielę przez 3 tylko mnożę x 0,1 i jest jeszcze lepiej. Edytowane 10 Czerwca 2022 przez gawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goguś1719517740 10.06.2022 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2022 Zapewne walka z szalejącą inflacją to "tarcze osłonowe",które mają na celu wycofanie pustego pieniądza z rynku w ten sposób, że dosypuje się ten pieniądz na rynek Ale jak to mówił prezes Kurski "ciemny lud, kupi wszystko" ,no i gość miał rację Pytanie, czy po programie "chrust+" ,ciemny lud dalej będzie kupował wszystko,typu, że 7 lat rządów PIS, wprowadzane ustawy od 2015r,ograniczające "zieloną energię",to też wina Tuska A tak przy okazji, budując dom w 2011r,już wtedy węgiel czy tam ekogroszek, był dla mnie zbyt drogi żeby budować w oparciu o niego system grzewczy. 11 lat temu ! Nie współczuję dzisiejszym użytkownikom takiego systemu... A co do cen prądu, o dziwo, jest stabilnie, znaczy się, w moim przypadku cena prądu do ogrzewania, dzielona jest przez 3 i nie robią na mnie wrażenia te podwyżki No ja za Pisem specjalnie nie przepadam ale chwała że on w tym dziwnym czasie zajmuje się Polską bo jak PO rządziło to już byśmy dawno 30 milionów by trawę żarło a 8 budowało pałace wielkości stadionu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stanisław.k 10.06.2022 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2022 No ja za Pisem specjalnie nie przepadam ale chwała że on w tym dziwnym czasie zajmuje się Polską bo jak PO rządziło to już byśmy dawno 30 milionów by trawę żarło a 8 budowało pałace wielkości stadionu . Coś Ty jarał?? Większych bzdur to poza TVP nie słyszałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 10.06.2022 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2022 No ja za Pisem specjalnie nie przepadam ale chwała że on w tym dziwnym czasie zajmuje się Polską bo jak PO rządziło to już byśmy dawno 30 milionów by trawę żarło a 8 budowało pałace wielkości stadionu . konfederacja prawde ci powie jak sprawnie dołączyć do matuszki rosii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chris Zielonka 10.06.2022 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2022 (edytowane) No ja za Pisem specjalnie nie przepadam ale chwała że on w tym dziwnym czasie zajmuje się Polską bo jak PO rządziło to już byśmy dawno 30 milionów by trawę żarło a 8 budowało pałace wielkości stadionu . Odnosze wrażenie że jest dokładnie odwrotnie. Właśnie nas po chrust ten cudny zarząd wysłał w kraju stojącym na węglach różnych i za chwilę własnie padnie nam energetyka . Z powazniejszych sukcesów tego bractwa mamy natomiast Wojsko - rozbrojone szkoły - uwstecznione upolitycznione i pod butem czarnej mafii pedofilów zdrowie -zmienione z rozjebanego na kompletny syf policja – ubezwłasnowolniona i polityczna gospodarka – pikuje lotem nurkowym stosunki międzynarodowe - kompletnie zniszczone poziom życia - w locie nurkowym w slad za gospodarką złodziejstwo kolesiostwo i nepotyzm – rekordy w skali świata poziom idiotyzmu w zarządzaniu czymkolwiek – przebija galaktykę mamy tu Janów koleje autobusy elektrownia Ostrołeka dotacje unijne fotowoltaika wiatraki respiratory i nadmiarowa śmiertelność - ta lista w zasadzie nie ma końca bo nic co zależy od państwa i jego narzędzi nie działa a wegetuje. No - ale na bombelki dali . To że okradli miliony uczciwie pracujących polaków nie ma znaczenia. Co do pałaców to nie wiem na jakich działkach by teraz PO miało je budować bo zdrozały z 700tys na 15 milionów a większość czynnych pałaców posiada niejaki Obajtek . W sumie dobrze bo może je uratować od zniszczenia za dodatek od pałaców. Jak dobrze że to oni się zajmuja krajem, nie ma pałaców i wszyscy żyją dostatnio. Tylko po słowie wszyscy trzeba wstawić słowo - złodzieje. No - ale na bombelki dali i pozwalają chrustem palić - ludzkie pany. A węgiel będzie tylko dla działaczy kapusi i po dwa kilo na emeryta coby nie zapomniał dowodu jak idzie do urny. Edytowane 10 Czerwca 2022 przez Chris Zielonka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samsu 10.06.2022 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2022 (edytowane) Zapewne walka z szalejącą inflacją to "tarcze osłonowe",które mają na celu wycofanie pustego pieniądza z rynku w ten sposób, że dosypuje się ten pieniądz na rynek Ale jak to mówił prezes Kurski "ciemny lud, kupi wszystko" ,no i gość miał rację Pytanie, czy po programie "chrust+" ,ciemny lud dalej będzie kupował wszystko,typu, że 7 lat rządów PIS, wprowadzane ustawy od 2015 r,ograniczające "zieloną energię",to też wina Tuska Inteligencja przewodnią siłą narodu – za komuny byli zwani https://pl.wikipedia.org/wiki/Wykszta%C5%82ciuch acz trudno i teraz nazywać ich inaczej. Co by tu i jak gadać o tym, to było jak jest i nie będzie inaczej więc cóż tu robić czym się kierować i na czym polegać. Forum i forumowicze jego - ręce opadają – zgodnie z ukazem carskim, chrust to za darmo można zbierać a une każą sobie po uzyskaniu pozwolenia za zebrane płacić więc o czym Pany prawicie i po co. Sami powielacie te brednie które odeprzeć próbujecie więc jak postępować po przeczytaniu sobie masy wypowiedzi tu w tym temacie i na FM-ie w innych tematach. Edytowane 10 Czerwca 2022 przez samsu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goguś1719517740 10.06.2022 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2022 konfederacja prawde ci powie jak sprawnie dołączyć do matuszki rosii Tam do tej całej rosji tylko jeden cap ciągnie i pewnie niedługo zniknie ale młodzi wiedzą co i jak . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goguś1719517740 10.06.2022 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2022 Odnosze wrażenie że jest dokładnie odwrotnie. Właśnie nas po chrust ten cudny zarząd wysłał w kraju stojącym na węglach różnych i za chwilę własnie padnie nam energetyka . Z powazniejszych sukcesów tego bractwa mamy natomiast Wojsko - rozbrojone szkoły - uwstecznione upolitycznione i pod butem czarnej mafii pedofilów zdrowie -zmienione z rozjebanego na kompletny syf policja – ubezwłasnowolniona i polityczna gospodarka – pikuje lotem nurkowym stosunki międzynarodowe - kompletnie zniszczone poziom życia - w locie nurkowym w slad za gospodarką złodziejstwo kolesiostwo i nepotyzm – rekordy w skali świata poziom idiotyzmu w zarządzaniu czymkolwiek – przebija galaktykę mamy tu Janów koleje autobusy elektrownia Ostrołeka dotacje unijne fotowoltaika wiatraki respiratory i nadmiarowa śmiertelność - ta lista w zasadzie nie ma końca bo nic co zależy od państwa i jego narzędzi nie działa a wegetuje. No - ale na bombelki dali . To że okradli miliony uczciwie pracujących polaków nie ma znaczenia. Co do pałaców to nie wiem na jakich działkach by teraz PO miało je budować bo zdrozały z 700tys na 15 milionów a większość czynnych pałaców posiada niejaki Obajtek . W sumie dobrze bo może je uratować od zniszczenia za dodatek od pałaców. Jak dobrze że to oni się zajmuja krajem, nie ma pałaców i wszyscy żyją dostatnio. Tylko po słowie wszyscy trzeba wstawić słowo - złodzieje. No - ale na bombelki dali i pozwalają chrustem palić - ludzkie pany. A węgiel będzie tylko dla działaczy kapusi i po dwa kilo na emeryta coby nie zapomniał dowodu jak idzie do urny. Równie dobrze mogłeś dopisać że za PO dokładnie to samo tylko dwa razy gorzej , wojsko omało co by całkiem znikło ,ruskim chcieli sprzedać Orlen i azoty Niemcom KGHM , przecież to jedna a ta sama banda sprzedajnych agentów okrągłostołowych a że inne nazwy przybrali to tylko pozy dla cymbałów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DUNIA.MD 10.06.2022 18:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2022 Spece od polityki może byście pomogli znaleźć sposób na kupienie węgla z PGG. Od siebie mogę Wam polecić przeglądarkę Google Chrome z rozszerzeniem Easy Auto Refresh. PS. Z jednym mogę się zgodzić: ale chwała że on w tym dziwnym czasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arturo1972 10.06.2022 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2022 (edytowane) Spece od polityki może byście pomogli znaleźć sposób na kupienie węgla z PGG. Od siebie mogę Wam polecić przeglądarkę Google Chrome z rozszerzeniem Easy Auto Refresh. PS. Z jednym mogę się zgodzić: Ale dlaczego kupować węgiel ? Sąsiad zna przeciwka,gieroj, który wybudował po mnie aż 280m2 czyli prawie 3× więcej ode mnie za prawie 3× drożej (1mln.zl),zaskomlal,że rezygnuje z węgla i chciałby pomocy ode mnie ws pompy ciepła Jako ,że jestem w takim wypadku skurw..em odesłałem go do sprzedawcy węgla tudzież kotła na węgiel Zgodnie z zasadą,chcieliście PIS to macie PIS Edytowane 10 Czerwca 2022 przez Arturo1972 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DUNIA.MD 10.06.2022 21:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2022 Ale dlaczego kupować węgiel ? Mówimy o PGG w cenie 1000 zł. więc taka cena jest akceptowalna i opłacalna. Jako ,że jestem w takim wypadku skurw..em odesłałem go do sprzedawcy węgla tudzież kotła na węgiel Zrobiłeś mu przysługę bo gdybyś się zgodził wpuścił byś sąsiada w jeszcze większe maliny. Pomóż sąsiadowi i naucz go palić od góry lub przyślij go na Forum to mu pomożemy. Zgodnie z zasadą,chcieliście PIS to macie PIS Człowieku czy ty nie widzisz że Polska aktualnie prowadzi wojnę na 4 frontach (Covid-19, Białoruś, Ukraina, Unia). Powinieneś się cieszyć że jeszcze możesz pisać to co chcesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arturo1972 10.06.2022 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2022 (edytowane) Mówimy o PGG w cenie 1000 zł. więc taka cena jest akceptowalna i opłacalna. Zrobiłeś mu przysługę bo gdybyś się zgodził wpuścił byś sąsiada w jeszcze większe maliny. Pomóż sąsiadowi i naucz go palić od góry lub przyślij go na Forum to mu pomożemy. Człowieku czy ty nie widzisz że Polska aktualnie prowadzi wojnę na 4 frontach (Covid-19, Białoruś, Ukraina, Unia). Powinieneś się cieszyć że jeszcze możesz pisać to co chcesz. Wybacz, ale nie zrobię Ci przysługi Od 2013r mój dom 125m2 rocznie zużywa ok.3300kWh czyli jakieś 1000-1200zl. Sąsiad, tym razem z boku, po lewej ,budowaliśmy razem,używa 3t ekogroszku... Jak wejdziesz na mój profil na fb to ten różowiutki dom Edytowane 10 Czerwca 2022 przez Arturo1972 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stanisław.k 11.06.2022 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2022 Nie jest źle, zawsze mamy jeszcze chrust... Choć za komuny mówili,że w Polsce przed wojna było źle bo ludzie musieli zbierać chrust w lesie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts