czp01 27.05.2022 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2022 Witam. No spotkało mnie małe nieszczęście balkonowe. Mam balkon wyłożony płytkami. Po 12 latach płytki z czoła balkonu zaczęły puszczać ( kiepsko były położone na plackach) - tak więc płytki z czoła balkonu odbiłem i teraz całość prezentuje się tak jak na zdjęciu. Górne płytki chcę pozostawić ( jedynie poprawić te co odchodzą - parę sztuk) a to czoło balkonu chcę zrobić na nowo ale nie kłaść już płytek. Mam pomysł aby to czoło balkonu wykończyć jakimś tynkiem takim jak na elewacje domu (silikonowym lub akrylowym). Tak więc: - zbiję z tego czoła resztę kleju, - dopasować jakiś profil okapowy ale taki co by nie wchodził pod górne płytki, - profil można by wkleić pod płytki ( pod ten brzeg płytek co wystaje) albo wkleić i przykręcić, - następnie siatka na kleju i tynk . Tutaj mam prośbę o pomoc. - jakiego profilu okapowego użyć co by mi pasował pod te płytki ( wertuję internet i nic nie znajduje). - Może ktoś ma lepszy pomysł na wykończenie tego czoła balkonu ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jnow1 29.05.2022 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2022 (edytowane) Można zastosować profil Renoplast K-100 .Pod płytkami należy wyciąć wąską bruzdę w którą trzeba wsunąć część profilu aż oprze się na czole płytki >najlepiej wklejać na trwale plastyczna masę dekarską.Jak kilka płytek masz do poprawienia to śmiem twierdzić że na fugach masz mikro pęknięcia a to kwestia czasu jak wszystkie odpadną. Edytowane 29 Maja 2022 przez jnow1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czp01 30.05.2022 05:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2022 (edytowane) Najlepiej aby taki profil był zgięty pod kątem 90 - 80 stopni to bym go przykleił i nawet przykręcił do czoła balkonu i nie byłaby potrzebna ingerencja i cięcie pod płytkami. No ale nie mogę jakoś takiego profilu znaleźć Edytowane 30 Maja 2022 przez czp01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts