Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

co kupic do końca roku, żeby jeszcze skorzystac na uldze??

Recommended Posts

witam

Prosze o porade: co najlepiej kupic (na co najlepiej wydac pieniadze :) )

Budowa jest w tej chwili na etapie stanu surowego otwartego.

Kupilem juz grzejniki, piec, materialy do instalacji co i cwu, welne do ocieplenia dachu.

Mysle o kupnie papy termozgrzewalnej na izolacje pozioma (tylko jaka grubosc??), drzwi zewnetrznych i skrzynki gaz.

co jeszcze najlepiej kupic, zeby nie bylo problemow ze skladowaniem i zeby najlepiej wykorzystac pieniadze??

pomozcie Drodzy Forumowicze, z gory dziekuje i pozdrawiam :)

Mam ten sam problem. Ja kupiłem jeszcze sanitariaty, materiał na podłogi i posadzki grzejniki ,rury, zasobnik cwu., płyty GK i ruszt. Kup sobie wsio do instal. elektrycznej, to nie jest tanie szczególnie wyposażenie szafki. Chyba nie ma takiej kasy której nie można by wydać na wykończenie.

Pozdrawiam Pikuś

Takie kupowanie trzeba trochę przekalkulować. Wiadomo, że wiele rzeczy da się kupić z VAT 7% czyli taniej. Wniosek, że trzeba kupować "usługi", a nie towary z VAT 22%. Przyznam, że zdarzyło mi się też odwrotnie: na towar na 22% VAT dostałem taki rabat, że wykonawca liczący z usługą na 7% nie był konkurencyjny.

... Piszesz, że stan surowy otwarty, to może okna? JA kupiłem w grudniu , przywieźli w czerwcu. Możesz kupić wkład kominkowy , jeżeli jest przewidziany.

o wkladzie tez myslalem, ale z oknami juz gorzej, jakos nie moge sie przekonac do tego zeby placic z gory ok 20 000 zl, a potem miec zwiazane rece przy wyborze montazystow... a przy okazji jeszcze nie spac po nocach, bo firma moze splajtowac :)

ale dziekuje za rady i prosze o jeszcze :roll: