marxxx 28.05.2022 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2022 Porównanie kosztów ogrzewania kotłem miałowym do pompy ciepła. Mój dom już trzecia zimę był ogrzewany pompa ciepła, wcześniej używałem Automatycznego kotła na miał węglowy więc poznamy prawdziwe koszty ogrzewania pompą ciepła i porównamy je do ogrzewania węglowego. Spróbujemy też spojrzeć na obecną sytuacje na rynku energii z uwzględnieniem obecnych i przyszłych trendów. Zobaczymy jak najtaniej ogrzejemy nasz dom w następnych latach i na jakie dotacje można liczyć. Powiem też jak ustawiłem pompę aby zużywała mniej prądu, a także kto nie powinien przechodzić na pompy ciepła. Wielu z was czeka wymiana ogrzewania wiec oglądajcie do końca aby łatwiej było podjąć właściwą decyzję. UWAGA, w kalkulacji przyjąłem koszt miału węglowego o wartości 700zł. Wiem że w niektórych miejscach miał kosztuje nawet drugie tyle wiec finalna różnica w kosztach będzie inna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts