pryczu 28.05.2022 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2022 Po zakończeniu SSO zwrócono mi uwagę, że dolot powietrza do kominka został "przestrzelony". Załączam zdjęcia projektu i faktycznego umiejscowienia dolotu względem kominka. Niestety ani kierownik budowy od wykonawcy, ani mój inspektor nie zwrócili na to uwagi, w związku z czym chciałem zapytać, czy Waszym zdaniem to faktycznie jest błąd, a jeżeli tak to jak go naprawić - czy poprzez skuwanie podłogi i przełożenie rury, czy jest jakiś inny sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 29.05.2022 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2022 Jak będą wyglądały warstwy w podłodze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 29.05.2022 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2022 (edytowane) Tym, że komin niezgodnie z projektem się nie przejmujesz, jak rozumiem, ale doprowadzanie ma być zgodne z projektem?Kup profile prostokątne i dociągnij po chudziaku.Inny problem to brak hydroizolacji między fundamentem, a ścianą. Widać, że jakość poziom deweloper. Edytowane 29 Maja 2022 przez Kaizen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pryczu 29.05.2022 14:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2022 Jak będą wyglądały warstwy w podłodze ? Zgodnie z projektem 15 cm styropianu i 7 cm wylewki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pryczu 29.05.2022 14:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2022 Tym, że komin niezgodnie z projektem się nie przejmujesz, jak rozumiem, ale doprowadzanie ma być zgodne z projektem? Czemu komin jest niezgodnie z projektem? Bardziej niż samą niezgodnością z projektem (zamieściłem poglądowo), przejmuję się tym, że zamiast pod miejscem na wkład dolot został zrobiony na samym wejściu do salonu. (kup profile prostokątne i dociągnij po chudziaku) Dociągnąć od istniejącego dolotu czy trzeba przebić przez ścianę i cały kanał zrobić po chudziaku? Inny problem to brak hydroizolacji między fundamentem, a ścianą. Widać, że jakość poziom deweloper. Zmartwiłeś mnie, ale chyba już nic z tym na tym etapie nie zrobię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 29.05.2022 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2022 Czemu komin jest niezgodnie z projektem? Bo w projekcie jest daleko od ściany. Dociągnąć od istniejącego dolotu czy trzeba przebić przez ścianę i cały kanał zrobić po chudziaku? Jakaś pomroczność mnie dopadła. Przecież to nie jest piwnica i stopa jak jest to z metr niżej - więc spokojnie możesz kuć chudziaka i dociągnąć tak, jak rura idzie (dołożyć kawałek i przesunąć kolanko i część pionową). Zmartwiłeś mnie, ale chyba już nic z tym na tym etapie nie zrobię... Najpierw obadaj dokładnie. Może jest, tylko przykryte betonem czy zaprawą i wystarczy wyczyścić czy trochę odkuć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pryczu 29.05.2022 17:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2022 Bo w projekcie jest daleko od ściany. Na załączonym rzucie widać tylko ściany fundamentowe, a na zdjęciu jest ściana działowa. Mogło faktycznie zmylić na pierwszy rzut oka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryst16 29.09.2022 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2022 Natnij chudziak, przejdź rurą i po problemie.Może być nawet częściowo w chudziaku częściowo w warstwie ocieplenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryst16 29.09.2022 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2022 Tym, że komin niezgodnie z projektem się nie przejmujesz, jak rozumiem, ale doprowadzanie ma być zgodne z projektem? Kup profile prostokątne i dociągnij po chudziaku. Inny problem to brak hydroizolacji między fundamentem, a ścianą. Widać, że jakość poziom deweloper. Jest papa fundamentowa, tylko tak uwalona betonem że ledwo miejscami ją widać jak się przyjrzysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts