Kobrot 30.05.2022 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2022 Jakaś zasłona dymna została rozwiana nad sprzedażą węgla. Poszukuję węgla z kierunków nierosyjskich – z wiadomych względów. Gdzie go znajdę? Dlaczego wiosna nikt już nie sprzedaje węgla? O co chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chris Zielonka 30.05.2022 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2022 Jak nie wiadomo o co chodzi to ..... wiadomo o co chodzi. https://fb.watch/dcYf-wKr5s/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remak3 31.05.2022 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2022 (edytowane) Sytuacja jestem niepewna. Węgiel na giełdach światowych – z kierunków nierosyjskich – na pewno jest ale horrendalnie drogi. Kopalnie wywindowały ceny do niewyobrażalnych kwot – 200% drożej – nie dziwie się, ze producenci nie chcą kupować bo kto taki wegiel od nich kupi. Mamy swoje budżety i nie będziemy brać kredytów na pocztem ogrzewania. Z dostępnością na pewno nie będzie tak źle jak to w mediach rysują. Węgiel będzie na pewno ale może się okazać że cena tony będzie kosmiczna i przyprawi mnie o migotanie komór. Monitoruje stronę ekogroszku : i wczoraj widziałem że jako pierwsi uruchomili sprzedaż. Cena jest zaporowa ale już biję się z myślami, ze może kupie 2-3 tony bo jesienią może być jeszcze drożej. Wejdzie europejskie embargo na węgiel z Rosji i popyt wzrośnie a razem z nim ceny. jakościowo jest całkiem dobry – wysoka kaloryczność 28 mj/kg ale najlepsze że nie ma tam ani grama węgla rosyjskiego, bo sprowadzają z ameryki południowej, Kazachstanu i Afryki południowej – wiem bo dopytywałem szczegółowo. Niestety sytuacja nie jest za wesoła Edytowane 31 Maja 2022 przez finlandia spam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samsu 03.06.2022 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2022 Pojawiło się światełko w tunelu : https://forum.muratordom.pl/showthread.php?377787-Zakup-w%C4%99gla-w-PGG-czytaj-sklepie&p=8137495&viewfull=1#post8137495. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts