Stemplowski 31.05.2022 05:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2022 Witam wszystkich jestem nowy i chcialem sie przywitać.Mam odrazu pytanie do Was. Mieszkam w starym bloku z lat 70-tych.Chce przesunąć futryne w ścianie działowej, ale nie jestem fachowcem i ucze się podstaw budowlanki. Ściana ma 10cm grubości z tynkiem.Czy moge wtawić bloczki komórkowe o grubości 10cm czy musze szukać cieńszych tak aby zostalo na tynk. Ściana jest zrobiona jakiegoś dziwnego materiału ani to cegła ani pustak.Proszę o pomoc. Dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jnow1 31.05.2022 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2022 Przesunąć - o ile - czy wstawić drzwi w innym miejscu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stemplowski 01.06.2022 07:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2022 Przesunąć jakieś 1.5m i wstawić ościeżnice. Chodzi mi głównie o bloczki czy lepiej bedzie kupić 8cm szer. i otynkować z dwóch stron czy są jakieś inne metody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jnow1 02.06.2022 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2022 Bloczki 8 cm i otynkuj z 2 stron - pamiętaj o wstawieniu nadproża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stemplowski 04.06.2022 18:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2022 Dziękuje za pomoc. Nie chce zakładać nowego tematu.Chciałbym zapytać jeszcze o wylewke w pokoju, który ma 4,20 x 2,20 i chce zrobić wylewke ponieważ posadzka jest pęknięta na środku pokoju po szerokości. Chcialbym to naprawić przed nową wylewką.Czy moge zrobić nową wylewke i w miejscu pęknięcia rozdzielić taśmą dyletacyjną, czy ponacinać starą wylewke włożyć pręty i zalać to żywicą z piaskiem kwarcowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jnow1 18.06.2022 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2022 Starą ponacinaj i wstaw pręty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts