Marcin G. 31.05.2022 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2022 W starym budynku (chyba lata 50-te) mam piwnicę. Podłoga w niej to nierówny beton. Tego nie planuję zmieniać, bo to graciarnia, skład ekogroszku, itp. Nie ma sensu się nad tym rozczulać, Wersalu z tego nie będzie.W jednym miejscu było podwyższenie ok. 70 cm (ok. 4 m2 powierzchni) ponad pozostałą część piwnicy. Chcę wykorzystać to miejsce na zasobnik c. w. u. Od reszty piwnicy było to oddzielone murkiem i od góry wylany jakiś chudy beton, w środku ziemia. Zniwelowałem to na razie do poziomu pozostałej części piwnicy.Jak i z czego można tam najprościej zrobić podłogę. Myślałem o jakiejś betonowej wylewce, ale może da się coś zrobić prościej i szybciej, np. bloczki, czy płyty?Proszę o poradę. Chodzi o to żeby było twardo, bo na razie jest w tym miejscu po prostu goła ziemia. Nie myślę o żadnym styropianie, bo skoro pod resztą piwnicy nie ma, to te 4 m2 znacząco nie poprawi sytuacji, poza tym musiałbym wybrać więcej ziemi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts