malukry122 01.06.2022 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2022 Mam zagwozdkę odnośnie obróbki blacharskiej dachu. Na dachu będzie dachówka płaska Koramic Orea 9. Po ucięciu wystających łat chcę przymocować do nich deskę boczną (szerokość ok. 31cm) i obrobić ją blachą. Deska wychodzi taka szeroka, ponieważ chcę aby była ok. 3 cm poniżej dołu krokwi (w przyszłości podbitka). Zależy mi aby obróbka z blachy była z jednego kawałka. W grę wchodzą delikatne przetłoczenia (wiem że blacha pracuje pod wpływem temp. i się marszczy). Mam zamiar rozwiercać otwory pod każdego farmera. Blachę będę giął samodzielnie i myślę o jednym przetłoczeniu coś ala jak ma Budmat w systemie MOD. Blachę na długość chcę ciąć na 120cm a nie na 200cm. Ma ktoś doświadczenie i robi szerokie obróbki tak, aby wyglądały w miarę jednolicie i estetycznie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts