alankrk 04.06.2022 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2022 Dzień dobry,Zwracam się z prośbą o pomoc w kwestii lanych skosów. Mianowicie, czy niska ścianka kolankowa (ok 15 cm), a taka ma być u mnie w projektowanym pomieszczeniu nad garażem nie będzie generować problemów z wykonawstwem przy lanych skosach? Nie mam jeszcze Wykonawcy, aby podpytać, a znajomy wspominał, że przy takiej niskiej ściance u niego nie dało się zrobić lanych skosów, jednak nie był wstanie wskazać co było powodem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 04.06.2022 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2022 ścianka 15 cm sesnu nie ma, ale nie powinna być przeszkodą w skosach lanych - ja nie widzę związku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alankrk 04.06.2022 18:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2022 To pomieszczenie nad garażem, nad którym dach jest obniżony w stosunku do bryły głównej budynku. Ponieważ strop nad garażem w tym pomieszczeniu będzie na wysokości reszty domu tj. między parterem, a poddaszem to ścianka kolankowa wychodzi 15 cm. Może to jest problematyczne dla szalowania skosów? Tylko taki ewentualny problem przychodzi mi do głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts