PeLkeR 04.06.2022 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2022 Planuję w "kotłowni" zrobić posadzkę żywiczną, a na ścianach dać płytki gresowe. Jak to rozsądnie połączyć i w jakiej kolejności? Na dzień dzisiejszy wydaje mi się, że najlepiej będzie zrobić tak: 1. Mam tynki gipsowe, wiec powinienem położyć warstwę hydroizolacji na ściany pod płytki. 2. Na styku podłogi ze ścianą mam dylatację i wypadałoby wsadzić w nią sznur dylatacyjny. 3. Zrobić posadzkę żywiczną i styk ze ścianą na sznurze obrobić jakimś elastycznym spoiwem uszczelniającym. 4. Po wyschnięciu dokładnie okleić posadzkę, żeby glazurnik nic nie uszkodził zostawiając przy ścianach miejsce na płytki z klejem. 5. Położyć płytki i jeszcze raz uszczelnić styk spoiwem elastycznym. Co o tym sądzicie? Może da się jakoś prościej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samotnik 05.06.2022 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2022 (edytowane) Czy nie można po prostu wykonać posadzki żywicznej, następnie glazury na ścianach (nie wnikam w hydroizolację pod nią, choć jeśli nie zamierzasz lać z węża po ścianach, to raczej jest ona zbędna), po czym zafugować styk powierzchni silikonem? No nie wiem, może ja truskawki cukrem posypuję, a tutaj trzeba coś specjalnego? Edytowane 6 Czerwca 2022 przez samotnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maaszak 07.06.2022 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2022 Co o tym sądzicie? Może da się jakoś prościej Jest to całkiem proste. Można uprościć i zasilikonowac raz, po ułożeniu płytek na scianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts