Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy myślisz czasem o budowie kolejnego domu?

Czy myślisz o budowie kolejnego domu?  

129 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy myślisz o budowie kolejnego domu?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

Nie ma jeszcze pierwszego - ale drugi będzie na pewno.

Daleko od miasta, w lesie, nad jeziorem ( lub z basenem) mniejszy - tylko dla nas dwojga, niedaleko jakiejść małej miejscowości/wsi gdzie zamierzam ...prowadzić knajpę :):) To tak na starość.... Się obaczy :)

• 4 weeks później...
  • 2 months później...
Jeszcze nie skończyliśmy, ale juz wiemy, że nie będzie to dom "na zawsze"... na parę lat - tak (lokalizacja jest jak dla nas rewelacyjna), ale chcemy miec w przyszłości, jako "docelowy" dom, który w 100% spełni nasze oczekiwania, będzie przez nas dokładnie przemyslany (w każdym szczególe) - po prostu dokładnie taki jakiego nam potrzeba. Żeby jeszcze tylko odpowiednią działkę znaleźć ;-)

Jestem zachwycona budową!

Mimo trudnych okoliczności przyrody, na razie wszystko idzie super!!!

Rok temu byłam przerażona myślą o budowie jako o dopuście Bożym , a wczoraj doszłam do wniosku, że na ten dom buduję, żeby mieszkać. potem wybuduję dom marzeń. Nabiorę wprawy.

Życzę wszystkim dostrzegania pozytywnych stron wszelakich sytuacji.

Ja to cieszę się jak głupia!

Dzisiaj musiałam dokupić cegłę pełną za 1,60 szt! Zamiast biadolić, że mogłam w grudniu zapłacić 0,80, tylko raz zgrzytnęłam zębami, bo przecież ta cegła jest lepsza - jak twierdzą majstry i jakie to szczęście, że "dostałam" tę cegłę! :D

mam nadzieję, że będę miała kiedyś możliwość wybudowania drugiego domku... może takiego "na starość" :wink:

wprawdzie pierwszy jeszcze nie jest gotowy, ale budowanie podoba mi się na tyle, że chętnie powtórzyłabym całą operację (oczywiście pomijając koszty :lol: i wykorzystując obecne doświadczenie... :D)

• 3 weeks później...
:p witam! my jesteśmy z tych co lubią budować. Pierwszy dom sprzedaliśmy w stanie surowym, tak trochę z przymusu (mąż miał wypadek w pracy i potrzebne były pieniądze na leczenie itp). Drugi, to ten co mieszkamy obecnie pewnie zostanie ale przymieżamy się do budowy domku letniskowego na wsi. Pozdrawiam wszystkich .

budowanie to jest niezla kasa moj pochlanal OBECNIE 320 TYS bez dzalki i sprzedalbym go na pniu za 750 tys, zasatanawiamy sie za zona na budowaniu dla kogos za kase. Za racji tego ze podzielilismy obowiazki i praca nasza na to pozwala spokojnie mozemy pilnowac robot a budowa nie zszargala nam nerwow.

CMyK

budujac sie ciagle mowie sobie ze jak bede sie jeszcze raz budowal tojuz takich bledow nie popelnie.

Ale generalnie cala budowa przeszla prawie bezstresowo (bez dwoch wyjatkow), ale zalozylem sobie ze jam mam dom wykonczyc a nie dom mnie. Nie zalozylem sobie terminu zakonczenia wiec nic mnie nie gonilo.

Budowa trwala dwa lata i 3 miesiace.

Mimo, że pierwszy dopiero "się kończy" - to czasami gadamy z mężem o drugim ;)

Warunek jest jeden: "jak bęeziemy mieć kupę kasy" :lol:

No więc jak będziemy mieć kupę kasy, to zbudujemy sobie pod miastem, w malowniczej okolicy

niezbyt duzy - ale super luksusowy dom, koniecznie z basenem ;) 8)

Najchętniej - stylistycznie zblizony do Hufhausów podejrzanych w "Grand Design" :lol:

Niestety - na razie w totka nie gramy, więc się nie zanosi na to, że nasze marzenia kiedykolwiek sie ziszczą ;)