Adiš1719517701 10.06.2022 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2022 Moze ktos podzielic sie opiniami jak u niego sprawuje sie gont na dachu . Troche domow z takich pokryciem widuje , jednak na necie dosc malo informacji . Wiem , ze mniej trwaly niz dachowki ale chyba sporo tanszy . Z wygladu tez mi odpowiada . Deskowanie i tak mialem w planie , wiec tez pasuje . Mozna jeszcze jakies za i przeciw ? Jak z cena za robocizne przy goncie i jak z dostepnoscia samego gontu i ekip wykonujacych to ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 10.06.2022 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2022 Nie widzę minusów. Sam sie nad tym zastanawiam na parterówce z stropem żelbetowym prefabrykowanym.. Wiązary, zlecić komuś deskowanie i samemu położyć gont. Położyłem na daszku narzędziowego. Efekt super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 10.06.2022 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2022 Moze ktos podzielic sie opiniami jak u niego sprawuje sie gont na dachu . Troche domow z takich pokryciem widuje , jednak na necie dosc malo informacji . Wiem , ze mniej trwaly niz dachowki ale chyba sporo tanszy . Z wygladu tez mi odpowiada . Deskowanie i tak mialem w planie , wiec tez pasuje . Mozna jeszcze jakies za i przeciw ? Jak z cena za robocizne przy goncie i jak z dostepnoscia samego gontu i ekip wykonujacych to ? ma gwarancji do 15 lat i to jest prawda potem przecieka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 10.06.2022 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2022 Przecież mają nawet po 50 lat gwarancji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 10.06.2022 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2022 Przecież mają nawet po 50 lat gwarancji. poprosze o link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 10.06.2022 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2022 Tylko wyegzekwuj to po 40 latach A "dają" tyle m.in owens corning czy technonicol. Nie wiem ile teraz kosztuje dachówka, ale dobry gont to też od 50zł/m2 w górę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adiš1719517701 11.06.2022 13:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2022 A jak z akustyka ? Deszcz itp ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adiš1719517701 11.06.2022 13:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2022 Tylko wyegzekwuj to po 40 latach A "dają" tyle m.in owens corning czy technonicol. Nie wiem ile teraz kosztuje dachówka, ale dobry gont to też od 50zł/m2 w górę. Ok nawet jak koszt zakupu podobny to jak z robocizna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 11.06.2022 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2022 Tylko wyegzekwuj to po 40 latach A "dają" tyle m.in owens corning czy technonicol. Nie wiem ile teraz kosztuje dachówka, ale dobry gont to też od 50zł/m2 w górę. Dachówkę wyegzekwujesz? Sąsiad sie wozi z reklamacją markowej dachówki 3 lata. I nic. Zresztą napisałem, że to sie opłaca jeśli oszczedzamy na robociźnie. Dachówki amator nie położy sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 11.06.2022 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2022 A jak z akustyka ? Deszcz itp ? Napisałem wyżej, parterówka z żelbetowym stropem i wiązary. pełna prefabrykacja plus własna robocizna. Wsio. Zresztą gont nie będzie głośny. Cała Ameryjka tak buduje. Wg mnie poddasza są dla gołębi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 09.07.2022 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2022 Żywotność gontu bitumicznego to max 20 lat. Zasadnicza wada to porastanie mchem. Cała Ameryka montuje gon na sklejce lub płycie OSB a nie na deskach. Na nowym dachu należy położyć podkład systemowy i gont. Do tego odpowiednie gwoździe i elementy wentylacyjne kalenicy (o ile jest kalenica). Koszt robocizny to około 40,-~50,- za 1 m2 netto + obróbki (kalenica, naroża, kosze itp). Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts