Czas18Pas 29.08.2002 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2002 Wybudowałem dom ze ścianą trójwarstwową:ściana nośna o szerokości 24 cm (pustak ceramiczy MAX),izolacja z wełny mineralnej o szerokości 8 cm i pustki powietrznej o szerokości 2 cm od ściany osłonowej,ściana osłonowa o szerokości 12 cm (cegła ceramiczna dziurawka).Czy można jeszcze ocieplić opkładając na zewnątrz styropianem 5 cm ?Czy nie spowoduje to dodatkowe ocieplenie zawilgocenia wełny (punkt rosy) ?Dom jest podpiniczony, ma parter i poddasze użytkowe (sypialnie), powierzchnia parteru i poddasza to 200 m2Ogrzewany będzie tradycyjnie (centralne ogrzewanie z piecem olejowym). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.08.2002 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2002 Ja proponuję,żebyś jeszcze założył kożuch temu domkowi.I nie zapomnij o czapce czołgistce, bo uszy zmarzną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.01.2003 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2003 Coś mi się wydaje, że izolujemy tylko raz.Albo wewnątrz ściany albo na zewnątrz. Dublowanieizolacji może niekorzystnie wpłynąć na warstwę wewnętrzną.PozdrawiamBR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.01.2003 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2003 brawo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts