pawlowski.michal1a 15.06.2022 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2022 #badanie #fotowoltaika #magazyny #stacjeWitam, jako student Politechniki Wrocławskiej zapraszam was do wzięcia udziału w anonimowym badaniu skierowanym do posiadaczy instalacji fotowoltaicznej. Analiza ma na celu badanie rynku magazynów energii oraz prywatnych stacji zasilania/tankowania pojazdów, a wyniki posłużą do realizowanej przeze mnie pracy magisterskiej. Jeżeli dostrzegasz wydłużający się czas zwrotu kosztów zakupu instalacji fotowoltaicznych z powodu zmieniającej się polityki dot. rozliczania wyprodukowanej nadwyżki energii elektrycznej oraz problemy w produkcji energii ze względu na wyłączającą się instalację fotowoltaiczną to podziel się proszę opinią. Odpowiedzi przyczynią się do znalezienia rozwiązania osiągnięcia szybszego zwrotu zakupu i zarobku z produkowanej z instalacji PV energii. Link do badania:https://forms.gle/DAbstw4TFiWEcxTYA Jeżeli znasz osoby, które mogą się wypowiedzieć na dany temat, będę wdzięczny za przekazanie badania dalej. Z góry dziękuję za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dariusz1983 16.06.2022 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2022 Poszła ankieta. Mam nadzieję, że będzie wielu chętnych aby ja wypełnić, bo to tylko 24pytanka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 16.06.2022 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2022 (edytowane) Nie wytrzymałem tych pytań stronnicze i niczego nie wnoszące do tematu. Trochę jak pisać magisterkę o zmianie płodności pingwinów w trakcie świąt wielkanocnych. Skąd mam wiedzieć kiedy producent planuje utylizować moje panele, w 2015r nikt nie wpisywał w umowach ile prądu wygeneruje. A Pytać o magazyn energii w obecnych czasach kiedy przez 15 lat mam gwarancję odbierania jej z magazynu ZE... to trochę jakbym miał za dużo pieniędzy i zbyt mało rozumu. Vateusz M. ma za dużo pieniędzy (w lokatach inflacyjnych jakieś 4 mln. zł ) i mało rozumu a o magazynie energii nie myśli, bo od razu przepisał by na żonę. Edytowane 16 Czerwca 2022 przez marcinbbb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts