Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Rozwiązywanie problemu czasu zwrotu instalacji PV - badanie do pracy magisterskiej

pawlowski.michal1a

Recommended Posts

#badanie #fotowoltaika #magazyny #stacje

Witam, jako student Politechniki Wrocławskiej zapraszam was do wzięcia udziału w anonimowym badaniu skierowanym do posiadaczy instalacji fotowoltaicznej. Analiza ma na celu badanie rynku magazynów energii oraz prywatnych stacji zasilania/tankowania pojazdów, a wyniki posłużą do realizowanej przeze mnie pracy magisterskiej.

Jeżeli dostrzegasz wydłużający się czas zwrotu kosztów zakupu instalacji fotowoltaicznych z powodu zmieniającej się polityki dot. rozliczania wyprodukowanej nadwyżki energii elektrycznej oraz problemy w produkcji energii ze względu na wyłączającą się instalację fotowoltaiczną to podziel się proszę opinią. Odpowiedzi przyczynią się do znalezienia rozwiązania osiągnięcia szybszego zwrotu zakupu i zarobku z produkowanej z instalacji PV energii.

Link do badania:

https://forms.gle/DAbstw4TFiWEcxTYA

Jeżeli znasz osoby, które mogą się wypowiedzieć na dany temat, będę wdzięczny za przekazanie badania dalej. Z góry dziękuję za pomoc!

Nie wytrzymałem tych pytań stronnicze i niczego nie wnoszące do tematu. Trochę jak pisać magisterkę o zmianie płodności pingwinów w trakcie świąt wielkanocnych.

Skąd mam wiedzieć kiedy producent planuje utylizować moje panele, w 2015r nikt nie wpisywał w umowach ile prądu wygeneruje. A Pytać o magazyn energii w obecnych czasach kiedy przez 15 lat mam gwarancję odbierania jej z magazynu ZE... to trochę jakbym miał za dużo pieniędzy i zbyt mało rozumu. Vateusz M. ma za dużo pieniędzy (w lokatach inflacyjnych jakieś 4 mln. zł ) i mało rozumu a o magazynie energii nie myśli, bo od razu przepisał by na żonę.

Edytowane przez marcinbbb