maciek1221 19.06.2022 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2022 Cześć, przymierzam się do ogrodzenia działki o powierzchni 23ary siatką ocynkowaną,bez podmurówki, same słupki i siatka. Materiał już zakupiłem i mam problem jak ustalić poziom/linię ogrodzenia. Działka na długości 60metrów ma spadek 70cm, regularny bez uskoków. Planowałem zalać 4 słupki narożne, później rozciągnąć sznurek, zalać słupki pośrednie (żeby można było naciągać sznurek na mniejszym odcinku) i zalewać resztę słupków. Czy mogę w każdym rogu działki wystawić słupek nad ziemię na wysokość 155cm i tak je zalać? Wtedy wyjdzie mi ogrodzenie z łagodnym spadem jak działka? Wiem, że niektórzy ustawiają słupki pod linię lasera, wtedy na górze działki słupek wystaje mało, a na dole dużo więcej, ale wtedy automatycznie siatka na górze działki będzie przy ziemi, a na dole działki będzie dziura między siatką a ziemią. Proszę o porady jak się do tego zabrać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swierol 19.06.2022 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2022 Mam ogrodzenie takie jak Ty będziesz miał. Moja działka ma 34x36m i zrobiłem siatkę „góra” w poziomie. Mogłem sobie na to pozwolić bo spadek terenu to max 20cm. Twoje 70cm na 60mb moim zdaniem się „zgubi” i nic więcej niż planujesz bym nie kombinował. Co mogę polecić? Jakieś 15cm luzu miedzy siatka a ziemia. Bardzo ładnie i wygodnie usuwa się trawę kosa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmarcinnn 26.06.2022 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2022 Słowo klucz - niwelator. Reszta to sznurek.Czy ogrodzenie równo a podmurówka różnej wysokości, czy ogrodzenie krzywo a podmurówka wszędzie taka sama - to jest ładne co się komu podoba. Ale na 60 cm trzeba by zrobić skarpę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts