hajmon7 19.06.2022 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2022 witamzabieram się za montaż wiatroizolacji w domu z bala. Idzie ona od środka domu zaraz za balem jest 2cm pustki i warstwa wiatroizolacji.Mam kilka pytań bo nigdy tego nie robiłem.1) układać folię pionowo czy poziomo czy jest to bez różnicy?2) trzeba folię sklejać jakaś taśma dwustronna czy zakład wystarczy?3) co zrobić w takich miejscach jak sam spód ściany albo okna /drzwi? Mam już je wstawione więc nie wywinę ich do środka otworów.4) montowanie na zszywki jest ok ? czy jest jakaś inna technologia?5) pytanie nie w temacie czy polecacie jakaś konkretna wiatroizolacje? z góry dzięki za wszelkie sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smoczaskala 28.06.2022 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2022 (edytowane) Ja mogę Ci polecić nastepujące rady:1) Najlepiej wybrać folię doskonałej jakości, nie wolno oszczędzać na tym bo wymiana to jest gehenna2)... W sumie na Yt jest filmik "Wiatroizolacja i Paroizolacja dla domu szkieletowego" tam jest dużo fajnych rad i informacji w tym temacie. Na pewno jest tego więcej, musisz przepatrzyć zasoby sieci bo rozrzuconych informacji na ten temat w różnych artykułach jest od gromu. Nie znając dokładnie sytuacji i nie widząc zdjęć mało kto udzieli jakiś bardziej konkretnych rad, no wiesz - po co masz sobie coś spartolić z czyjejś rady? Edytowane 4 Lipca 2022 przez finlandia Link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts