rrrrrrr 03.12.2022 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2022 Toma mam prośbę . Odczytaj podczas normalnej pracy jaką masz różnicę temperatury na wyświetlaczu w dziale Parametry Pracy - strona 8 = temp wym..wyjście i poniżej wejście . HEJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toma1 09.12.2022 17:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2022 18.12 będę w domu to ci podeślę fotę z pompy teraz to mam tylko podgląd przez apke na tel i praktycznie nic nie można podglądnąć tylko zrobić of on pompy i aktualną temperatura pracy PC można podglądnąć, uboga ta apka strasznie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toma1 09.12.2022 17:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2022 Ale o ile dobrze pamiętam to się różni kilka stopni 4-5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrrrrrr 09.12.2022 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2022 Pytam bo u mnie cały czas wacha się w okolicach ok 2 stopnie i szukam i pytam bo nie wiem czy to nie za mało. Niby wszystko gra ale czytam i większość kol. ma około 5 st. Może to dlatego że mały obieg jest dość krótki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 09.12.2022 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2022 2*C to pompa pewnie chodzi ON/OFF a nie może się zmodulować.U mnie też delta to około 4-6*C, może w menu znajdziesz opcję która za to odpowiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toma1 09.12.2022 22:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2022 U mnie też nie ma dużo stopni różnicy sprawdzę dokładnie jak będę w hacie i dam Ci znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toma1 09.12.2022 22:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2022 A jaki masz przepływ wody bo mi skacze 0.80--1.40m3H Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrrrrrr 10.12.2022 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2022 Moja przygoda w skrócie . dwa tygodnie pracy pompy we wrześniu i błąd E8 -brak przepływu , majster stwierdził pompka obiegowa wilo , wymienił ale na inny model wilo bo w serwisie nie mieli ori i teraz działa ale nie pokazuje przepływu ani mocy w kwh i zauważyłem że delta wyjście -powrót jest od 1.5 do 2 st. Dlatego drążę bo większość z was ma ok 5 st. Ale nie powiniśmy brać pod uwagę tych instalacji gdzie obiegówka PC pcha w duży obieg bo tam wiadomo że powrót niższy ale takie z buforem a ja mam bardzo blisko bufor i krótki mały obieg PC - bufor. Marcin czy to że wskazania w HZ chodzą od 40paru do 70paru to może też znaczyć że moduluje bo inaczej nie wiem jak sprawdzić. W Rotenso nie ma żadnego ustawiania delty pracy , PC robi sama przepływem jedynie jest delta załączania ale to działa w ciepłe dni bo teraz pracuje cały czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrrrrrr 13.12.2022 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2022 Chciałbym o ocenę tych kol. którzy mają lub się znają w temacie ; bufor=sprzęgło na zasilaniu równolegle by się odnieśli lub opisali jak mają u siebie ponieważ= Mam 200L i patrząc z boków zbiornika to najwyżej z lewej str jest wyjście na pompkę obiegową i grzejniki. Około 30 cm niżej z prawej str. jest wejście ciepłej wody z PC następne 30 cm niżej ale znów po lewej jest powrót dużego obiegu z grzejników i następne 30 cm w dół i po prawej powrót do PC . I teraz najciekawsze ten najniżej położony powrót do PC jest o ok 2 st cieplejszy od powrotu z grzejników po drugiej stronie. Czy to normalne , czy mam przyłącza żle zrobione bo dodam że przyłączy jest po cztery na stronę naprzeciw sobie a majster zrobił jakby na mijankę . Co sądzicie albo jak u siebie macie .HEJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrrrrrr 14.05.2023 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2023 A teraz porada dla kolegów . W Rotenso jest opcja podłogówki i ona ma zakres zadanej od 25 - 55 i grzejniki 35 - 65. O klimakonwektorach nie piszę bo nie mam doświadczenia. Cały czas jechałem na ustawieniu grzejniki a teraz bywało za ciepło i PC się czasem wyłączała. Postanowiłem spróbować pewnego sposobu. Najpierw zmieniłem ustawienie na podłogówkę by móc obniżyć zadaną - tak zostawię na zimę bo nie potrzebuję górnego zakresu 65st. Potem zmniejszyłem o dwa poziomy moc PC i jest lepiej . PC mniej się wyłącza. HEJ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toma1 25.05.2023 12:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2023 Jednym się rotenso wyłączą mi praktycznie nie tylko pracuję na małych obrotach czyli modeluję mocą. Chciałem dodać że założyłem ten post bo byłem ciekawy opini o niej i ogulnie po pierwszym sezonie użytkowania jestem z niej zadowolony oby tak dalej się sprawowała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts