gilange 20.06.2022 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2022 Dzień dobry,muszę zamontować dwie dachówki kominkowe. 1 do wentylacji kotłowni (reszta domu jest wentylowana mechanicznie) 2 do napowietrzenia kanalizacji.Muszę zdecydować gdzie je zamontować - na co zwrócić uwagę?Dotychczas wiem, że nie dalej niż 1,5 m od kalenicy. ale co z przenoszeniem zapachów z kanalizacji do wentylacji kotłowni. Oba szyby są blisko siebie i nie ukrywam, że chciałbym te kominki umieścić z 1 strony dachu - kominek odpowietrzający i wentylacyjny blisko siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gilange 27.07.2022 09:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2022 Podbijam. Zdaję sobie sprawę, że komin na dachu raczej wyprowadza powietrze, a nie zaciąga je, ale bywa różnie. Niechałbym wołać dekarza z powrotem, żeby mi przenosił kominek, jak będą przypadki zaciągania smrodku do kotłowni. Najdogodniej byłoby mi umieścić kominek jak poniżej zaznaczyłem na czerwono Czy nie będą one jednak za blisko siebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts