marcinbbb 30.08.2022 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2022 Takie pytanie dlaczego nie doradzałeś sąsiadom przy montażu skoro słyszysz wszystkie jednostki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Owczar 01.09.2022 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2022 To czy ktoś będzie dochodził swoich praw, to jedno, ale drugie to po prostu wzajemny szacunek. Moja sąsiadka montuje klimę na wprost mojego tarasu - na szczęście odległość jest spora, co nie zmienia faktu, że szczęścliwy nie jestem. Miejsce dość niefortunne biorąc pod uwagę, że mój dom i taras już były, kiedy ona zaczynała montaż klimy. Swoją drogą - jednostka będzie też koło jej tarasu, więc zachodzę w głowę kto jej doradzał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nurek_ 01.09.2022 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2022 Z pompą jest trochę inna sytuacja niż z klimą. Klima pracuje latem w dzień, kiedy korzysta się z tarasu i okna są pootwierane. Pompa z założenia pracuje zimą, kiedy na tarasie raczej nikt nie siedzi i okien nie otwiera. Latem załącza się na pół godziny/godzinę na grzanie wody i tyle. Jeśli nie jest to jakaś wyjątkowo głośna jednostka to problem jest żaden. Oczywiście jak ktoś będzie chciał się przyczepić to się przyczepi, więc jak jest możliwość zminimalizowania oddziaływania na sąsiadów, to lepiej skorzystać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts