OlaK 22.12.2004 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2004 Mam nadzieje, ze jeszcze nie jest za pozno i ktos bywa przed swietami na forum Mam pytanie: czy myliscie w zmywarce swiateczna zastawe 'absolutnie nie do mycia w zmywarce'? Podobno mozna zamiast chemii wlac (tylko gdzie?) zwykly plyn do mycia naczyn, ustawic na 35st i zastawie nic nie bedzie. Ktos wyprobowal? Zmywarce tez mam nadzieje nic nie bedzie? Ola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbapis 23.12.2004 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2004 Jeśli masz nowoczesną zmywarkę, to powinnaś mieć w niej program do delikatnego mycia w niskiej temp., np. kryształów. Sądzę, że mogłabyś umyć w tym programie zastawę. Nie słyszałam nic o tym, że można wlać płyn do garów - wydaje mi się, że jest to niewskazane ( tak, jak nie można wsypać proszku "do prania ręcznego" do pralki automat., bo może się coś tam zapchać i zalać ).Ja mam zmywarkę najprostszą, najniższa temp. zmywania - 55 st.C. Po częstym myciu troszkę wytarły się wzorki na moich talerzach (głównie złocenia).Wesołych świąt! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 23.12.2004 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2004 ja mam zmywarkę z programem do mycia delikatnego szkła i porcelanki...własnie odswiezałam wczoraj moją zastawe jest ok... Natomiast w zadnym wypadku nie lej płynu do mycia naczyc...zepsujesz zmywarkę...( tak słyszałam i tak piszą w instrukcji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 23.12.2004 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2004 Nie wiem czy zepsujesz, ale cała kuchnia bedzie w pianie. Raz (chciałam polepszyć) dodałam parę kropli koncentratu (morningfresh) i... cała kuchnia wyglądała jak po śnieżnej zawierusze. Katastrofa. Ze zmywarki wylewała się piana w ilościach ogromnych. Jak najbardziej nie polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peilin 23.12.2004 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2004 Jedyny problem jest ze zloceniami, inne wzorki zmywarke powinny przetrwac. Ja myje wszystko nawet elegancka porcelane, ale jest bez zlocen.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz M. 23.12.2004 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2004 Moi znajomi myją delikatne rzeczy samą wodą - ale w temperaturze 65-70, podobno się sprawdza. My w razie poważniejszych wątpliwości (np. porcelana z Chodzieży, ręczne malunki i złocenia) myjemy ręcznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts